Dragnea către Geoană: Cineva normal la cap nu poate spune că, acum, cineva din PSD are botniţă

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, comentând scrisoarea trimisă de fostul lider al social-democraţilor Mircea Geoană membrilor de partid, în care avertizează despre tentaţia de a da liber la pusul botniţei în PSD, că cineva normal la cap nu poate spune, acum, aşa ceva.

11 afișări
Imaginea articolului Dragnea către Geoană: Cineva normal la cap nu poate spune că, acum, cineva din PSD are botniţă

Dragnea (Foto) către Geoană: Cineva normal la cap nu poate spune că, acum, cineva din PSD are botniţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu cred că cineva normal la cap poate să spună, acum, în PSD, că cineva are botniţă. Eu ştiu că toată lumea vorbeşte liber, a început să vorbească mai bine. Ce pot să constat e că în ultima perioadă PSD a devenit mai coerent. Faptul că vorbeşti mai coerent este bine pentru partid, pentru că cetăţenii reuşesc să te perceapă", a spus Dragnea.

El a arătat că, faţă de varianta în care dimineaţă spui ceva, la prânz altceva şi seara ai uitat ce ai spus dimineaţa şi la prânz, preferă varianta îm care partidul e coerent şi consecvent în deciziile pe care le ia.

În ceea ce priveşte acuzele lui Geoană privind renunţarea la acţiunea de suspendare a lui Traian Băsescu, Dragnea a spus că şeful statului nu a promulgat Legea pensiilor, drept pentru care preocedura nu a mai fost iniţiată, el precizând că acest lucru nu înseamnă că PSD a renunţat definitiv la procedura de suspendare.

Întrebat dacă Geoană se situează în afara deciziei BPN privind interdicţia de a mai face declaraţii în afara liniei partidului, Dragnea a răspuns: "Nu mă ocup de situaţia locativă a nimănui, nici măcar a domnului Geoană, ca să ştiu unde se situează la o anumită oră sau dată. Nu ştiu şi, sincer să fiu, nu mă interesează".

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană acuză, într-un mesaj pe care l-a transmis, vineri, membrilor de partid, inconsecvenţa actualei conduceri a PSD în ceea ce priveşte strategia politică şi avertizează asupra "tentaţiei de a da liber la pusul botniţei în PSD".

În documentul obţinut de MEDIAFAX, Geoană le spune membrilor de partid că obiectivul fundamental al PSD trebuie să fie coagularea unei majorităţi parlamentare transparente care să ducă la căderea actualului guvern, la alegeri anticipate şi obţinerea unui rezultat care să permită PSD să guverneze şi să dea premierul.

El îi avertizează pe membrii de partid că "orice fel de calcule politicianiste de natură a amâna soluţia radicală, schimbarea guvernării şi alegerile anticipate" vor fi taxate de electorat.

Fostul preşedinte al PSD critică decizia conducerii partidului de a renunţa la intenţia suspendării preşedintelui Băsescu. De asemenea, el acuză inconsecvenţa actualei conduceri a PSD în ceea ce priveşte strategia politică.

Geoană avertizează asupra pericolului cultivării oricărei tensiuni în relaţia cu PNL, afirmând că în acest fel PSD contribuie la o posibilă reunificare a dreptei.

El afirmă că PSD trebuie să răspundă, la congresul de sâmbătă, la întrebarea esenţială dacă partidul are un plan politic bine pus la punct.

El avertizează că PSD are încă de lucrat la selecţia celor mai buni candidaţi pentru funcţiile de demnitate publică şi la promovarea acelor purtători de mesaj care să fie convingători în relaţia cu electoratul.

În aceeaşi scrisoare trimisă membrilor PSD, Geoană avertizează că PSD are în acest moment şi o serie de duşmani interni, mai puţin persoane, cât mai mult mentalităţi şi practici.

"Există percepţia, total greşită, că s-a ajuns prea departe cu democratizarea în partid, că e prea mult să ai alegeri interne în cadrul cărora fiecare membru să voteze pentru fiecare funcţie. Există tentaţia de a da liber la pusul botniţei în PSD, potrivit principiului că mai multă disciplină înseamnă mai puţină democraţie. La fel de greşită este opinia că parlamentarii şi aleşii locali nu trebuie implicaţi mai mult în deciziile strategice din PSD. Dacă PSD va deveni un partid deschis şi îşi va reafirma identitatea ideologică, atunci va deveni alternativa. Va putea asigura guvernarea care i se cere", mai scrie Geoană.

În 16 august, BPN al PSD a decis, prin vot unanim, să instituie pentru şase luni o interdicţie pentru Mircea Geoană privind declaraţiile despre partid, sub riscul excluderii din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici