Dragnea: Cred că Ponta ar trebui să candideze la Preşedinţie. Congresul PSD, posibil în septembrie

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, după lansarea eurocandidaţilor PSD-PC-UNPR, că preşedintele PSD, Victor Ponta, ar trebui să candideze la Preşedinţie, că anunţul premierului în acest sens este important şi că un congres al PSD pe această temă ar putea avea loc în septembrie.

100 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Cred că Ponta ar trebui să candideze la Preşedinţie. Congresul PSD, posibil în septembrie

Liviu Dragnea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă premierul Ponta ar trebui să candideze Liviu Dragnea a spus: "Cred că da".

"Eu am spus-o primul, îl cunosc pe Victor Ponta de multă vreme şi cred că are suficientă maturitate şi acum şi suficientă responsabilitate, arată că poate să conducă ţara asta şi în trei ani de zile a dus România la alt nivel de dezvoltare. Cred că are calităţile necesare pentru a uni toată ţara. În toată perioada asta au fost multe certuri între români şi cred că a venit momentul ca ţara să fie condusă de un om tânăr, un om echilibrat, un om care iubeşte oamenii şi care iubeşte concordia".

Întrebat când va fi congres la PSD pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, Liviu Dragnea a răspuns că sigur nu va fi până în europarlamentare. "Probabil prin septembrie", a continuat vicepremierul.

"Anunţul de astăzi al preşedintelui Victor Ponta este unul important, este un anunţ aşteptat de membrii şi simpatizanţii PSD. Victor Ponta a lansat astăzi o întrebare serioasă partidului. Partidul sunt sigur că într-un timp cât mai scurt îi va răspunde", a spus Dragnea.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014, el precizând: "Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi".

Ulterior, el a spus la RTV că după 25 mai se va lua decizia privind candidatul la prezidenţiale, arătând că el nu va spune «Nu» unei astfel de candidaturi şi nu va face paşi înapoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici