Video Dragnea, despre plângerea lui Orban: Vom vedea că plângerea a fost redactată la Cotroceni/ REACŢIA lui Orban la această acuzaţie

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD a fost concepută la Cotroceni, lucru care va reieşi şi din publicarea textului.

1050 afișări

"Aceasta sesizare sau ce a făcut această unealtă este concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că vom avea toţi acces la text şi vom constata că e concepută la Cotroceni şi este ca urmare a ameninţărilor pe care preşedintele le-a îndreptat împotriva premierului Dăncilă. Nu ştiu de ce ar trebui sa fie ţinuta secretă şi ne vom da seama că ce a mai spus se adevereste şi anume dorinta lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea nesocotind rezultatul alegerilor, practicând şantaj prin uneltele sale, punând presiune pe premierul României, punându-l pe Orban să acuze de înaltă trădare", a declarat vineri Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a dat exemplul vizitei premieruui croat, aflat în vizită în România, care se plimbă liber fără să fie acuzat de trădare.

"Am avut această întâlnire cu premierul croat. Am văzut ca premierul merge liber prin lume, poate discuta liber, numai aici preşedintele vrea să aibă controlul asupra tuturor institutiilor statului. Iohannis nu e seful statului, doreste dar nu putem avea relaţii cu cineva care se consideră tătucul acestei ţări",a mai spus Dragnea.

Orban, despre acuzaţia lui Dragnea că sesizarea a fost făcută la Cotroceni: O minciună gogonată

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat, vineri, la Constanţa, că în plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă se referă la „fapte comise pe parcursul adoptării memorandumului”, iar liderul PSD minte când afrimă că textul a fost făcut la Cotroceni.

„O minciună gogonată, încearcă să se victimizeze, încearcă să-l responsabilizeze în mod fals pe preşedinte privitor la un demers care nu are nicio legătură cu preşedintele. Este un demers pe care eu l-am făcut, este adevărat că m-am consultat cu câţiva apropiaţi care au cunoştinţe de drept, dar sunt colegi şi prieteni de-ai mei şi întreg documentul a fost elaborat împreună cu aceşti specialişti care îmi sunt apropiaţi şi care ei sunt cei care de fapt mi-au deschis ochii, m-au făcut şi m-au încurajat să întreprind acest demers”, a răspuns Ludovic Orban, liderul PNL.

„Am fost sunt şi voi fi un susţinător al parteneriatului strategic cu SUA, întotdeauna am acţionat şi am pledat pentru relaţii de prietenie cu statul Israel, am fost, sunt şi voi fi un susţinător al statutului României de membru al Uniunii Europene, dar al unui statut de partener loial, responsabil, partener de încredere la nivelul UE care acţionează în conformitate cu tratatele şi în conformitate cu deciziile organismelor Uniunii Europene. Sesizarea mea nu se referă la problema de fond, ci se referă la faptele comise pe parcursul adoptării acestui memorandum. Aceste fapte derulate de premierul Vasilica Viorica Dăncilă, de domnul Liviu Dragnea pot să constituie infracţiuni”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL a explicat la ce posibile infracţiuni se referă în plângerea sa.

„Aceste posibile infracţiuni care s-ar fi putut comite prin faptele lor (ale Vioricăi Dăncilă şi ale lui Liviu Dragnea) sunt: transmiterea de informaţii cu caracter secret, care nu sunt destinate publicităţii, infracţiune prevăzută în Codul Penal, avem o infracţiune prevăzută în legea răspunderii ministeriale şi anume faptul că doamna Dăncilă a nu a informat preşedintele şi poate îmbrăca forma unei infracţiunii prevăzute în legea răspunderii ministeriale care spune că refuzul de a pune la dispoziţia preşedintelui informaţii, mai ales atunci când este vorba de luarea unor decizii care pot să afecteze interesele de stat constituie infracţiune. De asemenea, călcarea în picioare a Constituţiei prin scoaterea completă a preşedintelui din tot spaţiul procedural legat de memorandum poate să îmbrace forma unei infracţiuni care este infracţiunea definită de uzurpare de funcţie”, a explicat Orban.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus, joi, trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

Sesizarea liderul PNL vizează posibilitatea încălcării Constituţiei prin semnarea memorandumului adoptat de Guvern, cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Totodată, este sesizat faptul că preşedintele nu a fost informat, premierul Viorica Dăncilă fiind acuzată de liberal de înaltă trădare.

O altă problemă ridicată este furnizarea de informaţii clasificate, în contextul în care Liviu Dragnea ştia de memorandum, deşi acesta nu era destinat publicităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici