Dragnea: E ciudat că cei care s-au declarat anti-Băsescu fac alianţe în teritoriu cu cei pro-Băsescu

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că i s-a părut "ciudat" faptul că PPDD, care s-a declarat "anti-Băsescu", la o zi sau două după discuţiile cu social-democraţii, a început să facă alianţe la nivel local cu cei "pro-Băsescu".

148 afișări
Imaginea articolului Dragnea: E ciudat că cei care s-au declarat anti-Băsescu fac alianţe în teritoriu cu cei pro-Băsescu

Liviu Dragnea (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a comentat, după şedinţa coaliţiei, schimbările în politica PPDD privind alianţele la nivel local, din ultimele zile.

"Şi nouă ni se pare ciudat că, după ce ne-am întâlnit, tocmai la o zi sau două, au început să se facă alianţe în judeţe, cu cei din alianţa pro-Băsescu, de către cei care s-au declarat anti-Băsescu", a spus Liviu Dragnea.

Potrivit preşedintelui executiv al PSD, această negociere se face pentru alianţele din teritoriu, dar nu este "vitală".

"Dacă nu facem alianţe cu PPDD, sigur nu o să moară niciun primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean. Pentru comunităţile respective, este important ca o instituţie publică locală să nu fie sfâşiată. Sunt proiecte care trebuie aprobate prin şedinţă de Consiliu Judeţean", a menţionat Dragnea.

El a dat exemplul perioadei când Traian Băsescu era primar şi avea un Consiliu ostil. "Bucureştiul s-a dezvoltat foarte mult atunci, adică nu s-a făcut nimic. Încercăm să evităm blocajele astea. Nu este ceva de viaţă şi de moarte", a mai afirmat Dragnea.

Viceprimarul PSD din municipiul Braşov, Răzvan Popa, a fost schimbat din funcţie, joi, în cadrul şedinţei Consilului Local, acesta fiind înlocuit cu Adina Alexandrina Durbacă (PPDD), transmite corespondentul MEDIAFAX.

La şedinţa ordinară de joi a CL Braşov, 16 consilieri locali de la PDL, PNL, PPDD şi FDGR au propus să fie introdusă pe ordinea de zi schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD, Răzvan Popa.

Consilierii locali au făcut această propunere ca urmare a alianţei dintre PDL şi PNL.

După supunerea la vot, s-au înregistrat 17 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi trei abţineri, Răzvan Popa fiind astfel schimbat din funcţie.

În locul lui Popa a fost aleasă Adina Alexandrina Durbacă (PPDD), cu 18 voturi "pentru" şi trei "împotrivă", fiind pentru prima dată când Braşovul are un viceprimar femeie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici