Dragnea, întrebat dacă l-ar schimba pe Ponta cu alt premier PSD: Vom reacţiona dacă se ajunge acolo

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, întrebat dacă ar accepta retragerea sprijinului politic pentru Victor Ponta în cazul unor garanţii de la Klaus Iohannis că va numi tot un premier PSD, că partidul va "reacţiona" şi va decide dacă se va ajunge în această situaţie.

1310 afișări
Imaginea articolului Dragnea, întrebat dacă l-ar schimba pe Ponta cu alt premier PSD: Vom reacţiona dacă se ajunge acolo

Dragnea, întrebat dacă l-ar schimba pe Ponta cu alt premier PSD: Vom reacţiona dacă se ajunge acolo (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă PSD ar accepta să-i retragă sprijinul politic lui Victor Ponta în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis ar ieşi public şi ar garanta că va numi un premier tot din partea PSD, Dragnea a spus că partidul "va reacţiona atunci".

"Eu fac tot ce-mi stă în putinţă să nu construiesc scenarii sau să dau răspunsuri pe nişte ipoteze. (...) Când vom avea o asemenea situaţie, PSD va lua o decizie în acea stare de fapt. Deocamdată nu avem acea realitate", a spus liderul PSD, la Adevărul Live.

Dragnea a precizat că, în cazul în care, din indiferent ce motiv, Victor Ponta nu va mai fi prim-ministru, PSD va pierde automat guvernarea şi nu va accepta să rămână într-un Guvern în care nu deţine principala funcţie. "Încep negocieri. Din momentul acela, toate deciziile practic sunt la preşedintele Iohannis, care decide pe cine să desemneze pentru funcţia de premier", a spus Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici