Dragnea, la CExN: Colegii vor ca Ponta să candideze la prezidenţiale. Ei nu vor alegeri interne

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Orăştie, că social-democraţii cu care a discutat în cadrul şedinţei informale a CExN doresc ca Victor Ponta să candideze la prezidenţiale, fără a mai organiza alegeri interne în partid pentru desemnarea candidatului.

298 afișări
Imaginea articolului Dragnea, la CExN: Colegii vor ca Ponta să candideze la prezidenţiale. Ei nu vor alegeri interne

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă social-democraţii vor ca Victor Ponta să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale, Dragnea a răspuns: "Nu e nicio noutate faptul că colegii doresc lucrul ăsta".

Solicitat să precizeze dacă se va merge cu un candidat unic în Congres, pentru a fi validat, sau se vor organiza alegeri interne, Dragnea a răspuns: "Cei mai mulţi doresc lucrul ăsta. De fapt nu e nicio excepţie. Toţi cu care am vorbit au spus acest lucru, că nu vor să se meargă cu doi candidaţi, cu alegeri interne. În schimb vom discuta mâine (luni - n.r.) foarte serios, deschis.Vom lua cea mai bună decizie".

El a arătat că social-democraţii trebuie să se gândească serios la varianta cu doi sau trei candidaţi interni.

"Trebuie să ne gândim foarte bine la riscurile unei dispute interne, pentru că una este un scrutin intern, alta e o dispută internă. Trebuie să fim atenţi să nu se transforme un scrutin intern într-o dispută internă, dar suntem foarte deschişi. Mâine discutăm", a spus Dragnea.

El a precizat că în mod cert Congresul din septembrie va valida candidatura în mod oficial la prezidenţiale, în timp probabil la Consiliul Naţional din august vor fi anunţate şi depuse oficial candidatura sau candidaturile.

Liviu Dragnea a spus că CExN va stabili, luni, calendarul anunţurilor şi un calendar de acţiuni statutare care trebuie organizate pentru desemnarea şi validarea candidatului la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici