Dragnea: Vreau ca o sumă importantă din bugetul Serviciilor să fie mutată la Sănătate/ Securiştii şi-au făcut două partide: pe stânga - Pro România, pe dreapta - a lui Cioloş/ REPLICA pentru Firea

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

5196 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Vreau ca o sumă importantă din bugetul Serviciilor să fie mutată la Sănătate/ Securiştii şi-au făcut două partide: pe stânga - Pro România, pe dreapta - a lui Cioloş/ REPLICA pentru Firea

Dragnea: Vreau ca o sumă importantă din bugetul Serviciilor să fie mutată la Sănătate/ Securiştii şi-au făcut două partide.Unul pe stânga-Pro România, unul pe dreapta a lui Cioloş/ Ce REPLICĂ îi dă Gabrielei Firea

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru nişte programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanţă şi siguranţă naţională. La fel şi programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a mai discutat cu membrii de partid şi despre modul de organizare şi de acţiune al senatorilor şi deputaţilor PSD.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut.

Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%.

Dragnea: Îl ajut pe ministrul de Finanţe pentru o simulare pe bugete locale. Scoatem satul din noroi

Liviu Dragnea a declarat că îl va ajuta pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, să facă încă o simulare pe bugetele locale, pentru a fi siguri că fondurile locale nu vor avea mai puţini bani, subliniind că Guvernul va aloca „sume îndestulătoare” pentru administraţia locală. 

„Unul dintre piloni pe care se va baza bugetul pe 2019 este cel al investiţiilor, investiţiile la nivel naţional şi local. I-am cerut ministrul de Finanţe şi o să îl ajut şi eu în seara asta, în noaptea asta, să mai facă încă o simulare pe bugetele locale pentru a fi siguri că niciun consiliu judeţean nu va fi în situaţia în care să nu aibă mai mulţi bani decât au avut până acum şi să ajungem într-un an, doi de zile să putem pune o condiţie obligatorie ca minim 20% măcar din bugetele locale să se ducă în investiţii. Şi se poate face lucrul acesta, dar nu le poţi cere asta fără să le dai bani. Le vom aloca, Guvernul, prin proiectul de buget şi Parlamentul ulterior, va aloca sume îndestulătoare pentru administraţia locală, în aşa fel încât dezvoltarea comunităţilor locale să fie unul dintre obiectivele majore, nu numai ale acestei guvernări, cât şi pentru cele ulterioare”, a declarat liderul PSD.

Tot în privinţa acestei chestiuni, Dragnea a spus că vrea ca satul românesc „să fie scos din noroi”.

„Despre bugetele locale - în acest an vrem să se încheie toată perioadă de ani negri de mult timp în care administraţia locală a fost subfinanţată. Noi am avut ca obiective să scoatem satul românesc din noroi. Asta am avut prin programul nostru şi oameni din satele mici încep să vadă cum s-a ridicat nivelul de viaţă acolo”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus că, în cazul în care 20% din bugetele locale vor fi îndreptate către investiţii, „atunci putem discuta de aproape 5 miliarde de euro, care în fiecare an să fie investiţi în comunităţile locale şi putem discuta ca în 5-6 ani de zile satul românesc să arate mai frumos decât un sat din vestul Europei”.

Dragnea: Securiştii şi-au făcut două partide.Unul pe stânga-Pro România,unul pe dreapta a lui Cioloş

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a comentat duminică seara mişcările de pe scena politică, declarând că partidele nou înfiinţate- PLUS şi Pro România, conduse de Dacian Cioloş şi Victor Ponta sunt ale "securiştilor".

"Securiştii şi-au făcut două partide. Unul pe stângă, unul pe dreapta. Pe stânga e partidul lui Maior şi Coldea, Pro România, şi pe dreapta partidul lui Cioloş. E simplu. Asta arată o foarte mare disperare. Faptul că au început să desfacă conservele arată o mare disperare, ceea ce e de bine", a declarat Liviu Dragnea.

Parlamentari PSD, printre care Georgian Pop sau Mihai Tudose, au anunţat în ultimele zile că pleacă din PSD şi se alătură formaţiunii construite de Victor Ponta, Pro România.

Pe de altă parte, USR şi PLUS (noua formaţiune condusă de Dacian Cioloş), au anunţat sâmbătă o alianţă cu care vor merge împreună la europarlamentare.

Dragnea, replică pentru Firea: Bugetul Bucureştiului nu s-a diminuiat, ci s-a mărit

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ca răspuns acuzaţiilor Gabrielei Firea, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleşi să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii.

"E prea multă minciună. Bugetul Bucureştiului nu s-a diminuiat, ci s-a mărit. Primarii de sectoare au cerut o întâlnire cu ministrul Finan'elor, care le-a spus să se hotărască cum vor să se repartizeze banii. Nimeni din Guvern sau Parlament nu a spus acel procent merge la sectoare sau Primărria Capitalei", a declarat Liviu Dragnea,

"E bine să înceteze minciunile. dacă nu încetează, nu las nicio minciună să nu fie taxată. Sper ca oricine lucrează în administraţia locală să se ţină de promisiunile pe care le-a făcut, să cheltuie banii pe proiectele comunităţilor, nu pe prostii", a mai spus Dragnea.

Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că dacă Liviu Dragnea nu va modifica bugetul, astfel încât de la Primăria Capitalei să nu fie tăiate fondurile, proiectul pe 2019 va fi contestat la CCR şi în contencios deoarece, potrivit edilului, sunt încălcate multe legi, inclusiv Constituţia.

„Dacă rămâne în această formă bugetul de stat şi domnul Dragnea nu înţelege să nu-i pedepsească pe bucureşteni şi să nu mai demonstreze că îi urăşte, noi vom contesta şi la Curtea Constituţională, şi la consiliul legislativ şi la contencios , pe toate căile acest proiect pentru că încalcă multe legi. În primul rând, Constituţia. Municipiul Bucureşti este Capitala României, (...) şi nu poate domnul Dragnea, obligând Ministerul de Finanţe să modifice bugetul din condei şi să încaklce Constituţia şi legea administraţiei şi legea toate serviciilor sociale şi pe de o parte legea finanţelor publice locale, prin legea bugetului”, a declarat primarul Gabriela Firea, la RomâniaTV.

Firea a transmis şi o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici