Drulă, despre măsurile anunţate de coaliţie: E ca în povestea aia, mă las de fumat începând de luni

  • Noile măsuri sociale şi economice anunţate de coaliţie sunt revoltătoare, spune preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă.
  • El critică între altele suspendarea angajărilor la stat de-abia de la 1 iulie: ”E ca în povestea aia, mă las de fumat începând de luni”.
176 afișări
Imaginea articolului Drulă, despre măsurile anunţate de coaliţie: E ca în povestea aia, mă las de fumat începând de luni

Cătălin Drulă declară că noile măsuri sociale şi economice ”arată decuplarea de realitate a acestei coaliţii care ne guvernează şi cum ne duce către faliment acest set de măsuri. Principala problemă, cum spunea şi guvernatorul BNR, a României este de natură fiscală în acest moment, adică avem un deficit bugetar prea mare, cheltuim într-un ritm ameţitor şi ne împrumutăm în fiecare secundă câte 500 de euro, făcusem un calcul, la patru lei cheltuiţi din bugetul de stat încă doi sunt împrumutaţi, unul pentru cheltuielile actuale şi unul ca să acoperim datoriile din trecut şi vine acest pachet de măsuri, care anunţă şi mai multe cheltuieli”.

El remarcă faptul că ”pe partea de reducere a deficitului bugetar, măsurile sunt de tipul promisiunilor, vom îmbunătăţi colectarea, PNRR-ul de care-şi bat joc o să meargă mai bine, iar la cele două măsuri care sunt să zicem concrete, acolo e cel mai revoltător: suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie. Păi, asta e ca în povestea aia, mă las de fumat începând de luni. Adică îşi mai dau încă o lună şi ceva să continue această frenezie a angajărilor pe care noi o reclamăm de luni de zile. De opt luni de zile, de când sunt la guvernare, se angajează în draci peste tot, se creează sinecuri şi posturi la stat şi
cresc cheltuielile statului, pe taxele pe care le dau românii. Când vorbim de diminuarea cheltuielilor bugetare, acolo există o virgulă după cei 10%, <cu excepţia celor cu investiţiile, cu salariile, cu pensiile şi cu asistenţa socială>. Păi, mai rămân doar bunuri şi servicii, care reprezintă 13% din bugetul general consolidat (...). Ăsta este modelul de stat mare, socialist, cu epoleţi, care îndreaptă România în momentul de faţă către faliment”.

Pe de altă parte, liderul interimar al USR spune că partidul său susţine cota unică de impozitare.

”USR este un susţinător clar, ca partid liberal, al cotei unice. Impozitarea progresivă este o propunere imorală, ea vine să acopere aceste politici publice iresponsabile de cheltuieli fără măsură. Practic, au cheltuit bani pe care nu-i aveau şi acum vor să-i pună la loc din banii românilor muncitori, distrugând şi clasa de mijloc”, conchide Drulă..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici