Duşa: Sunt discuţii pentru prepoziţionarea de tehnică grea de luptă. Breedlove: Decizia va fi anunţată curând

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că sunt discuţii la nivel tehnic privind pre-poziţionarea în România de tehnică grea de luptă, în timp ce generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, a precizat că o decizie în acest sens va fi anunţată în curând.

1249 afișări
Imaginea articolului Duşa: Sunt discuţii pentru prepoziţionarea de tehnică grea de luptă. Breedlove: Decizia va fi anunţată curând

Mircea Dusa (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă s-a luat decizia ca România să găzduiască inclusiv tehnică grea de luptă, generalul Philip Breedlove a declarat: "Da, această decizie va fi anunţată foarte curând".

"Sunt sigur că atunci când lucrul acesta se va întâmpla, România va răspunde prompt, ca de fiecare dată, şi va fi de acord cu pre-poziţionarea acestei tehnici, fiind întotdeauna un partener de încredere pentru NATO", a mai spus, marţi, la MApN, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, Philip Breedlove, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Oficialul român a completat răspunsul la întrebare, precizând că există "discuţii deja la nivel tehnic vizavi de pre-poziţionare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici