Duvăz: La Cotroceni este un simulacru de negocieri

Bogdan Niculescu Duvăz, purtătorul de cuvânt al PSD, a spus că negocierile care au loc la Cotroceni, sunt "un simulacru", deoarece se poartă în prezenţa camerelor de filmat şi a spus că prioritatea PSD este construirea unei majorităţi clare şi transparente.

25 afișări
Imaginea articolului Duvăz: La Cotroceni este un simulacru de negocieri

Duvăz: La Cotroceni este un simulacru de negocieri (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriţă)

"Negocierile nu se pot face public. Am văzut un exerciţiu de negocieri publice acum, la Cotroceni. Este un simulacru de negocieri. Negocierile nu se fac în faţa camerei de luat vederi şi în faţa ţării. Acolo fiecare pune o poveste ca să-l vadă lumea, ca să-l audă poporul", a comentat Duvăz.

El a spus că prioritatea PSD este "constituirea unei majorităţi clare şi transparente care să se ducă şi să-i spună preşedintelui «Aceasta este soluţia propusă de noi». Preşedintele va fi obligat să ţină cont dacă există o majoritate transparentă şi clară".

El nu a respins varianta Klaus Johannis.

"Nu respingem nicio variantă dacă este serios susţinută şi clar alcătuită. Nu este vorba aici numai de un prim-ministru pentru că un prim-ministru tehnic, sau nepolitic, trebuie să-şi asume şi un Guvern de tehnocraţi", a spus Duvăz.

Duvăz a afirmat, după o nouă şedinţă a liderilor PSD, ţinută la Cabinetul de la Senat al lui Mircea Geoană, că social-democraţii vor purta în această seară discuţii şi cu PNL şi cu UDMR, neexcluzând PDL, pentru a găsi o soluţie guvernamentală până după turrul doi al alegerilor prezidenţiale.

"Suntem de acord să discutăm şi soluţia unui guvern tehnic, important este să se degaje o majoritate transparentă, indiferent cine va fi prim-ministru. Sper ca lucrul acesta să se petreacă în câteva zile, să nu avem o perioadă mai lungă de criză guvernamentală", a adăugat el.

Duvăz a spus că, în opinia PSD, acest nou guvern va avea un mandat limitat în timp şi ca obiectiv principal organizarea de alegeri care să nu fie suspectate de a fi influenţate politic de o parte sau alta.

"Ne întâlnim în principiu cu PNL şi cu UDMR şi pe măsură ce lucrurile vor evolua, vă vom ţine la curent", a mai declarat Duvăz jurnaliştilor.

Întâlnirea liderilor PSD a avut loc înainte ca delegaţia PNL să iasă de la consultările de la Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici