Emil Boc a descoperit că s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Primarul a avut simptomele unei răceli

  • Emil Boc a spus că s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul care ar provoca reacţii adverse.
  • Primarul Clujului a precizat că nu a avut nimic în afară de simptome obişnuite unei răceli obişnuite.
  • Pe 9 aprilie, Emil Boc este programat la rapel.
6240 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a descoperit că s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Primarul a avut simptomele unei răceli

Emil Boc, vaccinat cu AstraZeneca din lotul ABV2856: ”Nu am avut nimic, doar simptome obişnuite unei răceli”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, anunţă că s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reacţii adverse, dar precizează că se simte bine: „Nu am avut nimic în afară de simptome obişnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare”.

Chiar acum am verificat - cu el m-am vaccinat. Am reţinut aseară (joi - n.r.) numărul 2856 şi dimineaţa, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut nimic în afară de simptome obişnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Viaţa merge înainte. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize şi sunt convins că deciziile vor fi luate în consecinţă, ţinând cont de interesul sănătăţii. E bine că acel lot a fost pus în hold, în aşteptare, dar asta nu înseamnă că vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie să meargă mai departe", a spus, vineri, Boc pentru Ziua de Cluj.

Ulterior, primarul municipiului Cluj Napoca a spus că se va prezenta la rapel.

„Mă voi duce în 9 aprilie, când îmi este programat rapelul. Evident, dacă va apărea ceva pe parcurs, oficial, din partea Uniunii Europeane, mă voi conforma la acele decizii. Dar nu am nicio problemă să urmez parcursul obişnuit. Eu cred că este o chestiune de civism, cei care doresc, că nu e obligatoriu, să mergem cât mai mulţi la vaccinare, pentru că e calea directă să ieşim din această pandemie”, precizează pe Antena 3 Emil Boc.

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenţia italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis, joi, ca măsură de precauţie să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul naţional, potrivit ANSA.

Lotul ABV2856, retras de Italia, este oprit de la vaccinare şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România, până când Agenţia Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, a anunţat, joi seara, CNCAV. România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300, retras din mai multe ţări europene.

În ceea ce priveşte lotul ABV 2856, începând cu data de 15 februarie au fost utilizate în România 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova, potrivit CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici