Eugen Nicolicea: UNPR şi PSD au încheiat Alianţa de Centru-Stânga (ACS)

Vicepreşedintele UNPR Eugen Nicolicea, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Uniunea a încheiat o alianţă de centru-stanga (ACS) cu PSD, prin care se doreşte coagularea forţelor politice şi un sprijin politic reciproc la alegerile din toamnă.

525 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolicea: UNPR şi PSD au încheiat Alianţa de Centru-Stânga (ACS)

Eugen Nicolicea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Alianţa de Centru-Stânga, prescurtat ACS, între PSD şi UNPR, a depus actele de constituire la Tribunalul Bucureşti şi reprezintă coagularea forţelor de centru-stânga", a spus Nicolicea.

El a arătat că este vorba despre o concretizare a protocoalelor semnate anterior de PSD şi UNPR şi că publicarea unui anunţ la mica publicitate era obligatorie, prin legea partidelor politice.

Nicolicea a mai arătat că alianţa dintre social-democraţi şi UNPR este una "politică" şi nu una electorală, acesta fiind motivul înregistrării la Tribunal şi nu la Biroul Electoral Central.

"Alianţa electorală se încheie de obicei pe perioada alegerilor şi se încheie după alegeri, în timp ce alianţa noastră are un alt scop, mai larg, şi anume promovarea intereselor de centru-stânga şi coagularea acestor forţe", a mai spus Nicolicea.

Liderul UNPR a mai menţionat că Alianţa cde Centru-Stânga cuprinde, ca şi prioritate, şi câştigarea alegerilor din toamnă. "Conform protocolului, vom avea un sprijin reciproc între cele două partide, respectiv PSD şi UNPR", a mai spus Eugen Nicolicea, adăugând că participarea alături de USL este deocamdată "imposibilă', în sensul unei participări pe liste comune, pentru că alianţa este încheiată doar cu PSD, iar PSD are o alianţă mai amplă cu PNL şi PC.

"PSD participă la alegeri pe listele USL", a menţionat Nicolicea.

"Partidul Social Democrat (PSD), cu sediul în Şos. Kiseleff 10, sector 1, Bucureşti şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), cu sediul în str. Gh. Brătianu nr. 7, sector 1, Bucureşti, anunţă că s-a înregistrat la Tribunalul Bucureşti, secţia a IV-a civilă, cererea privind înregistrarea în Registrul Alianţelor Politice a Tribunalului Bucureşti, a Protocolului de colaborare şi a Regulamentului privind funcţionarea parteneriatului dintre PSD şi UNPR, Alianţa politică ACS (PSD+PUNR) de centru-stânga", este anunţul publicat într-un cotidian central.

Solicitarea a fost depusă în urmă cu trei zile la Tribunalul Bucureşti, sentinţa urmând să fie pronunţată pe 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici