Europarlamentar PSD: Cătălin Ivan s-a transformat în Monica Macovei, varianta masculină

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a transmis, vineri, că grupul socialiştilor europeni devine mai „puternic, unit, eficient” după demisia lui Cătălin Ivan, care se transformase în „Monica Macovei, varianta masculină”.

323 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD: Cătălin Ivan s-a transformat în Monica Macovei, varianta masculină

Europarlamentar PSD: Cătălin Ivan s-a transformat în Monica Macovei, varianta masculină

„Fostul nostru coleg, Cătălin Ivan, părăseşte grupul S&D din Parlamentul European în modul cel mai lipsit de eleganţă posibil, atacând PSD, partidul care l-a promovat, care l-a trimis la Bruxelles şi căruia îi datorează întreaga carieră politică. Folosind lozinci inspirate parcă de Monica Macovei şi uitând de unde a plecat, domnul Ivan face, în mod deschis, jocul adversarilor PSD şi desconsideră voit performanţele guvernării PSD-ALDE, care în ciuda unor manipulări grosiere îndreptate împotriva sa şi a tuturor loviturilor venite din toate părţile, obţine rezultate bune pentru români”, a transmis, vineri, europarlamentarul PSD Emilia Pavel, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Ivan a încercat „să dea foc la tot în urma sa” şi a publicat înregistrări din şedinţa la care a participa premierul Viorica Dăncilă.

„Nu pot decât să regret că un tânăr politician a ales să părăsească astfel familia sa politică, că nu a înţeles niciodată că aparţine unei echipe căreia îi datorează enorm de multe - şi înainte de orice, loialitate şi onestitate, că a lăsat frustrările nemotivate să înlocuiască raţiunea şi, în final, a încercat, fără succes, desigur, să dea foc la tot în urma sa. Un gest lipsit de orice bun simţ a fost şi acela când a publicat înregistrări din şedinţa de Grup S&D la care participa şi Premierul României, doamna Dăncilă, o cutumă care nu a mai fost încălcată pana acum în Parlamentul European”, a precizat Pavel.

Europarlamentarul PSD a adăugat că Ivan s-a transformat în „Monica Macovei, varianta masculină”.

„După ce a anunţat în şedinţa S&D că susţine referendumul din 6-7 octombrie, acesta critică Guvernul, Premierul şi coaliţia de Guvernare pentru organizarea acestuia. Dublul standard şi punctele de vedere contradictorii au devenit şi la Cătălin Ivan, literă de lege. I-am transmis şi în şedinţa de Grup şi o fac şi astăzi din păcate, fostul meu coleg s-a transformat într-o Monica Macovei, varianta masculina. Problema lui este ca susţinătorii doamnei, atâţia câţi au mai rămas, vor vota originalul şi nu copiile”, menţionează social-democratul.

Acesta conchide că grupul socialiştilor europeni devine „mai puternic” prin demisia lui Ivan.

„Grupul nostru politic devine de acum mai puternic, mai unit şi, cu siguranţă, mai eficient, date fiind cifrele activităţii domnului Ivan - cifre publice, nu lozinci, din ultimii doi ani”, a mai afirmat Pavel.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European pentru că aceştia nu au vrut să excludă PSD din familia politică europeană.

„Am informat colegii, imediat după ce a început sesiunea din septembrie, că după evenimentele din 10 august, consider că PSD este un partid nociv pentru grupul socialiştilor din Parlamentul European, că s-a dovedit a fi un partid nedemocratic, care nu mai este european, care protejează corupţii şi, prin urmare, le-am cerut să decidă dacă acest partid mai rămâne în grupul S&D pentru că dacă ei nu iau nicio decizie, atunci eu îmi voi da demisia”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul Cătălin Ivan.

El a precizat că a informat conducerea Parlamentului European că demisionează din grupul S&D.

„I-am anunţat, am avut această discuţie acum două zile, în prezenţa unei delegaţii de la Guvern, cu premierul Dăncilă, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu s-a luat nicio decizie, prin urmare i-am anunţat că eu nu mai sunt membru în grup. Am şi trimis la preşedintele PE demisia mea, s-a şi operat această modificare în toate evidenţele PE, chiar pe site-ul oficial figurez ca independent, neafiliat”, a menţionat Ivan.

Întrebat de ce socialiştii europeni nu au luat o decizie privind excluderea PSD, Ivan a spus că pentru grupul S&D din PE au fost mai importante „calculele politice”.

„Pentru că şi-au făcut tot felul de calcule, probabil, şi consideră că indiferent ce s-a întâmplat pe 10 august, indiferent ce se întâmplă în România, indiferent cât de mult luptă Dragnea şi ceilalţi să apere corupţii, pentru ei e mai important să aibă câteva voturi din partea PSD în PE. Deci calculele politice au fost pentru socialiştii europeni mai importante decât principiile şi valorile pentru care au luptat atâţia ani. Plecarea mea din grup a fost firească, nici nu puteam să fac altfel, nu aveam unde să rămân”, a declarat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a adăugat că va candida „sigur” pentru un nou mandat în PE, la alegerile din 2019, dar că nu a luat o decizie dacă va intra în cursă ca independent sau pe listele unui partid politic.

„Voi vedea în ce formulă, voi lua o decizie repede pentru că nu mai este mult timp, dar e o decizie pe care o chibzuiesc foarte bine, nu vreau să mă grăbesc pentru că trebuie să rămân consecvent cu tot ce am făcut şi am spus până acum. Nu am discutat cu nimeni de la ProRomânia aşa ceva, şi cu nimeni de la niciun partid politic, nu sunt în tratative cu absolut nimeni”, a punctat Ivan.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat, pe 10 septembrie, că i-a trimis fiecărui europarlamentar socialist din Parlamentul European un text pe email în care afirmă că va demisiona din grupul S&D dacă nu se ia nicio decizie privind excluderea PSD din grupul socialist european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici