Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, ales preşedinte al Comisiei pentru Ocuparea forţei de muncă în Parlamentul European

  • Europarlamentarul Dragoş Pîslaru a fost ales, luni, preşedinte al Comisiei pentru Ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European.
  • Pîslaru a fost ministru în Guvernul Dacian Cioloş, în perioada 8 aprilie 2016 – 4 ianuarie 2017.
268 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, ales preşedinte al Comisiei pentru Ocuparea forţei de muncă în Parlamentul European

Funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European, în care a fost ales Dragoş Pîslaru, este „un semnal că, prin munca eurodeputaţilor USR în grupul politic Renew Europe, România câştigă o reputaţie tot mai bună în Uniunea Europeană”, transmit reprezentanţii USR.

„Voi conduce o comisie a cărei activitate are impact asupra drepturilor muncitorilor români atât din ţară, cât şi din străinătate, asupra bunăstării şi viitorului copiilor şi tinerilor, asupra creării de locuri de muncă mai bine plătite, asupra agendei de combatere a sărăciei şi excluziunii sociale. De la începutul mandatului meu, mi-am pus toată energia pentru a ne asigura că agenda Uniunii Europene nu este doar un concept abstract, ci că ajunge să facă bine cetăţenilor europeni. Demersurile mele de a avea un pilon pentru copii şi tineri în Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi PNRR, rezoluţia pentru lucrătorii mobili din Europa, Garanţia pentru Copii, rezoluţia pentru tineri, toate acestea îmi dau încredere că în restul mandatului vom putea aduce beneficii concrete pentru cei care au nevoie de ele. Acesta este angajamentul meu în noua funcţie, care nu este doar un câştig pentru mine şi pentru USR, ci pentru toţi românii şi toţi cetăţenii europeni”, declară Dragoş Pîslaru, europarlamentar USR.

„Comisia pe care o va conduce începând de azi (luni - n.r.) Dragoş Pîslaru are o importanţă majoră asupra drepturilor românilor din ţară şi diaspora şi mă aştept să o gestioneze cu competenţă şi responsabilitate. În 2019, USR a promis că dacă ajunge în Parlamentul European va creşte influenţa României şi asta se întâmplă de mai bine de doi ani”, a spus Dacian Cioloş, preşedinte USR şi europarlamentar.

Potrivit unui comunicat al USR, eurodeputaţii formaţiunii politice au susţinut în Parlamentul European drepturile muncitorilor transfrontalieri români şi au militat pentru drepturi egale în relaţia de muncă pentru aceştia.

„Dragoş Pîslaru a fost raportor în dosare-cheie, precum Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, coordonarea sistemelor europene de securitate socială, numărul european de securitate socială sau rezoluţia pentru tineri. De asemenea, este şi unul dintre liderii intergrupurilor pentru drepturile copiilor şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Votul în favoarea eurodeputatului Dragoş Pîslaru marchează, de asemenea, recunoaşterea implicării şi efortului său constant de peste doi ani de către colegii din Parlamentul European, inclusiv din alte grupuri politice”, transmite USR.

Comisia EMPL este organismul competent în materie de ocupare a forţei de muncă şi de aspecte de politică socială, condiţii de muncă, securitate socială, integrare socială şi protecţie socială; liberă circulaţie a lucrătorilor şi pensionarilor; drepturile lucrătorilor; măsurile de garantare a sănătăţii şi securităţii la locul de muncă; Fondul Social European; politica de formare profesională, inclusiv calificările profesionale; dialogul social; şi toate formele de discriminare la locul de muncă şi pe piaţa muncii, altele decât cele pe bază de gen.

Dragoş Pîslaru a fost ministru în Guvernul Dacian Cioloş, în perioada 8 aprilie 2016 – 4 ianuarie 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici