EXCLUSIV: Legi USL pentru Legislativ cu 300 parlamentari şi interzicerea migraţiei politice

USL va înainta, miercuri, Parlamentului, trei proiecte de lege care vizează reducerea numărului senatorilor şi deputaţilor la maximum 300, interzicerea migraţiei politice şi dobândirea mandatelor de parlamentari de către candidaţii care câştigă cele mai multe voturi în colegii.

840 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Legi USL pentru Legislativ cu 300 parlamentari şi interzicerea migraţiei politice

EXCLUSIV: Legi USL pentru Legislativ cu 300 parlamentari şi interzicerea migraţiei politice (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că USL a finalizat trei proiecte de lege privind modificarea actualei legislaţii electorale şi le va depune, miercuri, la Parlament.

Cele trei proiecte au fost elaborate ca reacţie la reforma Constituţiei şi a legii electorale propuse de Administraţia Prezidenţială.

Conform surselor citate, unul dintre proiectele legislative care vor fi propuse se va referi la reducerea numărului de parlamentari la maximum 300.

Un al doilea proiect de lege vizează modificarea sistemului de vot, propunând alegerea parlamentarilor tot în sistem uninominal, după modelul care funcţionează în cazul primarilor. Astfel, USL propune dobândirea mandatelor de parlamentari de către candidaţii care câştigă cele mai multe voturi în colegii.

O a treia lege care va fi propusă de USL prevede interzicerea migraţiei politice, stabilind că un parlamentar ales sub sigla unei formaţiuni îşi pierde mandatul dacă demisionează din partidul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici