EXCLUSIV: PSD vrea să contracteze un credit pentru a cumpăra sediul din Kiseleff

Surse din conducerea PSD au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că partidul a început procedurile către RA-APPS pentru achiziţionarea sediului din şoseaua Kiseleff, estimat la aproape un milion de euro, una dintre soluţii putând fi contractarea unui credit.

36 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: PSD vrea să contracteze un credit pentru a cumpăra sediul din Kiseleff

EXCLUSIV: PSD vrea să contracteze un credit pentru a cumpăra sediul din Kiseleff (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că PSD a reuşit să stingă datoriile pe care le-a înregistrat la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, astfel încât au iniţiat la RA-APPPS procedurile pentru cumpărarea clădirii în care se află sediul central al partidului.

Valoarea de inventar comunicată de RA-APPS este de aproape 30 miliarde de lei, la care se adaugă TVA, astfel că valoarea de achiziţie a imobilului este de peste 37 miliarde lei, adică în jur de 900.000 euro.

Potrivit surselor citate, una din soluţiile luate din calcul de către conducerea PSD este contractarea unui credit sau a unui leasing de la una din băncile comerciale, social-democraţii fiind acoperiţi, ca solvabilitate, de sumele intrate anual în cont de la bugetul de stat, ca partid parlamentar.

Aceleaşi surse au arătat că PSD plăteşte acum aproape 8.000 de euro lunar chirie la RA-APPS, calculele pentru cumpărarea sediului pornind de la varianta unui credit cu rata lunară în jur de 10.000 euro.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a confirmat, luni, că social-democraţii intenţionează să contracteze un credit la o bancă pentru a putea achiziţiona de la RA-APPS imobilul din Şoseaua Kiseleff nr. 10, în care se află sediul central al formaţiunii.

Întrebat de jurnalişti dacă PSD vrea să contracteze un credit pentru achiziţionarea imobilului din Kiseleff, aşa cum a relatat MEDIAFAX, Ponta a confirmat, precizând că are şi mandatul Comitetului Executiv în acest scop.

Ponta a menţionat că durata de rambursare a creditului este "relativ pe termen scurt" şi a adăugat că valoarea acestuia depinde de evaluarea asupra imobilului, pe care o va face banca respectivă.

"Era absolut necesar. Este sediul nostru de mulţi ani, cunoscut de toată lumea. (...) Aş vrea să las, când nu voi mai fi preşedinte, nu doar un partid modernizat şi la putere, ci şi un partid care are un sediu", a afirmat el.

Ponta a precizat că PSD va încerca să obţină o rată a creditului care să se încadreze în alocaţia de la bugetul de stat, ca partid parlamentar.

De asemenea, el a menţionat că orice membru de partid poate contribui la cumpărarea sediului, cu o donaţie de cel mult 5.000 lei.

"Nu vrem să avem acţionari la sediul PSD", a motivat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici