Falcă susţine că Ungureanu a obţinut un mandat de senator

Purtătorul de cuvânt al ARD Arad, primarul Gheorghe Falcă, l-a prezentat, luni, pe Mihai Răzvan Ungureanu, drept câştigător al unui mandat de senator, afirmând că, potrivit calculelor făcute, ARD a obţinut în judeţ şi "doi spre trei deputaţi".

713 afișări
Imaginea articolului Falcă susţine că Ungureanu a obţinut un mandat de senator

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul PDL Arad, la care au fost prezenţi liderii judeţeni ai PDL şi candidaţii ARD din judeţ, Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezentat jurnaliştilor drept câştigător al unui mandat de senator.

"Am făcut o analiză, avem rezultatele aproape finale, ne mai lipsesc câteva secţii care nu mai pot influenţa scorul electoral al ARD din Arad (…) Suntem bucuroşi de rezultat, din estimările noastre Alianţa a obţinut la Arad un senator şi doi spre trei deputaţi", a spus primarul Aradului, GhGheorghe Falcăpurtător de cuvânt al ARD Arad.

Falcă a menţionat că mandatul pentru Senat a fost câştigat de Mihai Răzvan Ungureanu, iar candidaţii Eusebiu Pistru şi Claudia Boghicevici ar obţine mandate de deputaţi, în timp ce numele celui de-al treilea posibil deputat ARD nu a fost precizat, afirmându-se că "totul depinde de BEC".

Prezent la conferinţa de presă, Ungureanu nu a făcut comentarii pe tema calculelor făcute de ARD Arad în privinţa sa, declarând în schimb că "de la Arad porneşte reconstrucţia dreptei".

"Suntem în momentul în care, după o campanie dificilă, spunem că la Arad dreapta s-a dovedit unită (…), ceea ce trebuie reprodus la scară naţională. Dreapta are nevoie de reconstrucţie, de o gândire clară, precisă, aplecată asupra soluţiilor pe care urmează să le ofere românilor", a spus fostul premier.

De asemenea, preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, a spus că a fost bucuros ca, în calitate de candidat, să întâlnească mii de oameni "însufleţiţi de valorile dreptei democratice".

"Am fost smerit de cele peste şase mii de voturi pe care le-am primit", a spus Neamţu, care a adăugat că principalul mesaj pe care vrea să îl transmită, "ca tânăr debutant în politică", este că se poate pune "o piatră de temelie pentru o construcţie (politică - n.r.) durabilă, care este pentru următorii ani şi zeci de ani".

"Aici văd începutul unei reaşezări a mişcării de centru-dreapta din România, aici, la Arad, văd începutul unei reflecţii profunde despre ceea ce poate să nască cu adevărat ţara noastră", a spus Neamţu.

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, a declarat, la rândul său, că "a fost o competiţie grea", în care a încercat să promoveze realizările administraţiei locale şi judeţene.

"Am obţinut un scor bun, faţă de cel naţional", a spus Seculici, referindu-se la ARD Arad.

BEJ Arad a anunţat că va oferi rezultatele finale ale alegerilor din judeţ după ora 18.00, din cauză că există câteva secţii de la care nu au ajuns buletinele de vot.

Conform rezultatelor parţiale date publicităţii de BEJ, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu se află pe locul al doilea în privinţa voturilor obţinute în Colegiul senatorial 1 Arad, obţinând 33,6 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul USL Ovidiu Marian a primit 45,8 procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici