Fenechiu: Niciun ambasador din UE nu m-a întrebat când demisionez. Singurul penal este Băsescu

Ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, a declarat că s-a întâlnit cu mai mulţi ambasadori ai unor ţări europene şi că niciunul nu l-a întrebat când îşi dă demisia, adăugând că dacă este un penal în România care n-a răspuns pentru ce-a făcut, acela este actualul preşedinte al ţării.

289 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Niciun ambasador din UE nu m-a întrebat când demisionez. Singurul penal este Băsescu

Fenechiu: Niciun ambasador din UE nu m-a întrebat când demisione. Singurul penal este Băsescu (Imagine: Razvan Lupica / MediafaxFoto)

Relu Fenechiu a spus, într-o conferinţă de presă, la Iaşi, că în ultima perioadă a fost vizitat la minister de mai mulţi ambasadori europeni, printre care cei ai Poloniei, Olandei sau Elveţiei, dar că niciunul dintre aceştia nu l-a întrebat când îşi dă demisia din Guvern.

"Am fost vizitat de ambasadorul Elveţiei, de ambasadorul Poloniei, de cel al Olandei. Vine ambasadorul Germaniei săptămâna viitoare, ceea ce mă face să cred că nu am aşa mari probleme în Europa, precum spune Traian Băsescu. Nu m-a întrebat niciunul dintre ei când îmi dau demisia, ci dimpotrivă, discutăm despre proiecte de viitor. Dacă este un penal în România care n-a răspuns niciodată pentru ce-a făcut, acesta este preşedintele României", a spus Relu Fenechiu.

El a adăugat că Traian Băsescu "ar trebui să se gândească la dumnealui" înainte de a cere altora socoteală.

"Nu am de gând să las lucrurile baltă la minister doar că aşa vrea domnul Băsescu. M-am săturat de dumnealui. Sunt 7,8 milioane de români care i-au spus să plece acasă şi n-a plecat. Eu nu voi pleca pentru că-mi spune unul sau poate doi, că-i şi Monica Macovei cu el", a mai afirmat Relu Fenechiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

Băsescu a sublinat, tot marţi, la Digi24, că nu are nimic cu Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, adăugând însă: "Mă uit doar cum putem sta blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari la intrarea în spaţiul Schengen".

"Unele state membre fac caz de acest subiect. Vă rog să mă credeţi că nu am nimic cu domnul Fenechiu. Mă uit doar cum putem sta blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari la intrarea în spaţiul Schengen", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că este, în principiu, de acord cu premierul, care spune că Fenechiu încă nu este declarat vinovat, dar trebuie înţeles faptul că acestea sunt cerinţele UE.

"De ce este un ministru de neînlocuit?", a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că MCV "pune sub semnul întrebării toate structurile politice", el menţionând în acest sens Parlamentul cu privire la incompatibilităţile unor parlamentari şi Guvernul cu privire la miniştri cu dosare penale în instanţă.

Întrebat dacă România a ratat decizia privind aderarea la spaţiul Schengen din cauză că Fenechiu a rămas în Guvern, Băsescu a spus că nu se poate pune problema în acest fel deoarece în raportul MCV sunt mai multe "semne de întrebare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici