Fenechiu (PNL), despre cota unică: Este una din liniile roşii. PSD nu a discutat cu noi anterior în coaliţie

  • PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare, declară la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu.
  • În opinia sa, PNL este pus în dificultate de faptul că PSD a adus subiectul pe agendă în spaţiul public, fără să existe o discuţie prealabilă agreată în coaliţie.
155 afișări
Imaginea articolului Fenechiu (PNL), despre cota unică: Este una din liniile roşii. PSD nu a discutat cu noi anterior în coaliţie

„Cota unică este fără discuţie sistemul de impozitare care a adus foarte mult progres în România. În 2004, când a fost introdusă cota unică, aveam un impozit progresiv, cota maximă era 40%, evaziunea fiscală era în floare, oamenii încercau să găsească tot felul de variante ca să-şi mascheze veniturile, să nu plătească taxe şi impozite. Atunci a venit Guvernul liberal, a propus cota unică şi lucrurile s-au aşezat. Cota unică încurajează munca, este un sistem predictibil şi un sistem care aduce bani la buget”, declară Daniel Fenechiu.

Întrebat dacă au existat consultări în coaliţie înainte ca PSD să aducă în discuţie în spaţiul public eliminarea cotei unice, senatorul PNL a răspuns: ”Această temă nu este o temă relativ nouă, ci o temă care ţine de modul în care PSD îşi atinge temele politice. PSD se adresează în principal categoriei de pensionari şi unei categorii de persoane care câştigă venituri mici şi orice propunere de acest gen, propunere de creştere a impozitării la cei care au venituri mai mari este un deziderat electoral, care aduce voturi PSD. Da, PSD a adus această temă în discuţie, nu a existat nici o discuţie prealabilă agreată în coaliţie (...). Ne pune în dificultate. Cota unică este o instituţie introdusă, susţinută de PNL”.

Fenechiu afirmă că tema nu a fost discutată şi agreată în coaliţie.

„PNL nu este dispus să renunţe la cota unică. Argumentele sunt nu doar cele care ţin de faptul că această cotă unică a fost introdusă şi este de sorginte liberală, că stimulează munca, stimulează acumularea, ci sunt şi argumente care ţin de specificul de astăzi, de criză, de problemele care există, unde a schimba cota unică cu un sistem progresiv nu face altceva decât să bulverseze grav economia şi sistemul social din România”.

Întrebat dacă PNL e dispus să susţină cota unică de impozitare, cu riscul ruperii coaliţiei, senatorul a răspuns: ”În general, când e o coaliţie, n-o faci pentru ca s-o rupi. Cred că cota unică este una din liniile roşii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici