Florin Călinescu ar putea candida pentru colegiul din Sectorul 4

Candidatura actorulului Florin Călinescu este luată în calcul de Organizaţia PDL Sector 4 pentru colegiul eliberat în urma demisiei Danielei Popa din Parlament, alte nume vehiculate fiind cele ale secretarului general al Camerei, Gheorghe Barbu şi a liderului filialei, Romeo Raicu.

108 afișări
Imaginea articolului Florin Călinescu ar putea candida pentru colegiul din Sectorul 4

Florin Călinescu ar putea candida pentru colegiul din Sectorul 4 (Imagine: Victor Ciupuliga/mediafax Foto)

Potrivit unor surse democrat-liberale, pentru colegiul 19 din Capitală, Organizaţia sectorului 4 ia în calcul mai multe variante de candidaturi, în urma unei cercetări sociologice urmând a se stabili cine are cele mai mari şanse pentru postul de deputat.

Astfel, printre numele vehiculate pentru această candidatură se află actorul Florin Călinescu, căruia PDL i-a propus, anul trecut, şi posibilitatea de a candida în colegiul 1 din Sectorul 1, acesta declinând la acel moment oferta democrat-liberalilor.

Alte persoane care se vor fi incluse în cercetarea sociologică sunt secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, fost ministru al Muncii şi preşedintele Organizaţiei PDL sector 4, Romeo Raicu.

O decizie finală privind candidatul PDL în colegiul 19 se va lua după finalizarea acestor anchete sociologice precum şi după prezentarea în Biroul Permanent Naţional a strategiei Organizaţiei pentru acest tur de alegeri.

Potrivit surselor citate, anunţul PDL privind candidatul în acest colegiu va fi făcut după ce şi celelalte formaţiuni politice îşi vor anunţa candidaţii. "Întâi vrem să vedem cu cine vom intra în cursă. Nu are rost să anunţăm foarte repede, pentru că astfel ne erodăm candidatul în percepţia publică şi nu ne aduce niciun avantaj să facem cunoscut acest nume", au precizat sursele citate.

Biroul Permanent Naţional l-a mandatat pe preşedintele PDL Bucureşti, Liviu Negoiţă, şi pe liderul de la Sectorul 4 să prezinte, într-o săptămână, o strategie pentru alegerile din Colegiul 19, care urmează să fie discutată apoi de conducerea partidului.

Alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor urmează să fie organizate în Colegiul 19 din Sectorul 4 al Capitalei, după ce Daniela Popa a demisionat din Parlament, urmare a trecerii sale la CSA.

PC va avea un candidat pentru Colegiul 19 Bucureşti, pentru locul care va rămâne vacant după ce Daniela Popa, deputat şi preşedinte PC, va pleca la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor, iar pentru acest mandat ar putea candida Daniel Constantin, şeful Departamentului Fonduri Europene din partid.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, recent, că PSD nu a luat nicio decizie în ceea ce priveşte candidatura în Colegiul 19 din Bucureşti.

Întrebat dacă PSD a luat o decizie în privinţa candidatului în Colegiul 19, care ar urma să devină vacant în urma demisiei Danielei Popa, numită de Parlament în conducerea CSA, Duvăz a spus că o hotărâre în acest sens va fi luată după o discuţie cu PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici