Florin Cîţu este premier cu acte în regulă. Urmează confruntarea cu criza

  • Guvernul Cîţu a fost validat de Parlament cu o majoritate confortabilă - 260 de voturi pentru şi 178 de voturi împotrivă.
  • Este mai mult decât voturile obţinute în alegeri de coaliţia PNL, USR-PLUS, UDMR.
667 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu este premier cu acte în regulă. Urmează confruntarea cu criza

Pentru noul prim-ministru, urmează confruntarea cu criza

Guvernul Cîţu a fost validat de Parlament cu o majoritate confortabilă - 260 de voturi pentru şi 178 de voturi împotrivă. Este mai mult decât voturile obţinute în alegeri de coaliţia PNL, USR-PLUS, UDMR. Dacă această majoritate de învestire se va menţine, Guvernul Cîţu are şanse să-şi ducă mandatul de patru ani la capăt. Doar doi prim-miniştri au avut acest noroc, în istoria de 31 de ani de după revoluţie: Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Până la Cîţu, din 1990 încoace, România a avut 17 prim-miniştri “plini“, dar “interimarii“ sunt încă pe atâţia. Într-o perioadă atât de complicată, să fii prim-ministru este un lucru delicat, dincolo de visele de mărire pe care le ai când închizi ochii. Programul de guvernare al coaliţiei PNL/USR-PLUS/UDMR, aprobat de Parlament, prevede că taxele nu cresc, că va exista echitate în sistemul fiscal, că bugetul va acorda  6% din PIB pentru educaţie.

Doar că echitatea în sistemul fiscal ar începe prin chiar eliminarea pensiilor speciale pentru „aleşi“, pe care coaliţia nu a aprobat-o pentru că şi membrii ei sunt „aleşi“, chiar dacă sunt noi. Sau prin eliminarea cadourilor fiscale pentru IT-işti şi constructori. Cât despre 6% pentru învăţământ, trebuie să ne reamintim: legea asta este din 2010 şi nimeni nu a respectat-o.

Faţă de 8 spitale noi, cât promitea PSD, PNL a mai pus 2 – va construi 10. Va construi, de asemenea, 1.000 de kilometri de autostradă, exact cât construia Adrian Năstase în programul electoral din 2000.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici