Formaţiunea lui Berlusconi a semnat acorduri cu Partidul Românilor din Italia şi cu PPDD - Il Tempo

Forza Italia, partidul fostului premier italian Silvio Berlusconi, a semnat acorduri de coaliţie, în vederea scrutinului europarlamentar şi alegerilor locale italiene, cu Partidul Românilor din Italia (PRI) şi cu Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD), informează site-ul ziarului Il Tempo.

272 afișări
Imaginea articolului Formaţiunea lui Berlusconi a semnat acorduri cu Partidul Românilor din Italia şi cu PPDD - Il Tempo

Silvio Berlusconi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acordurile au fost semnate luni, la Roma, în prezenţa lui Renato Brunetta, liderul grupului Forza Italia din Camera italiană a Deputaţilor, a lui Giancarlo Germani, preşedintele Partidului Românilor din Italia, şi a lui Dan Diaconescu, liderul PPDD, potrivit iltempo.it.

"Acordul semnat ieri este foarte important; va fi determinant pentru menţinerea echilibrului în Partidul Popular European şi pentru desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene", a declarat Renato Brunetta, liderul deputaţilor formaţiunii Forza Italia (centru-dreapta).

"Participarea românilor la vot în Italia este un semnal foarte bun privind adevărata integrare europeană", apreciază Abrignani Ignazio Abrignani, coordonatorul campaniei electorale a Forza Italia.

"Partidul Românilor din Italia va susţine cu convingere Forza Italia în alegerile europarlamentare şi în cele locale. Unii candidaţi vor fi desemnaţi direct de comunitatea românilor", a declarat liderul formaţiunii, Giancarlo Germani.

În ultimele luni, presa a speculat că Silvio Berlusconi, vizat de o intedicţie de a deţine funcţii publice în Italia, ar putea candida în România sau Bulgaria pentru un loc în Parlamentul European. Dar Berlusconi a refuzat propunerile în acest sens. "Ar fi suficient să răspund favorabil propunerilor de a candida în România, Bulgaria şi Malta, dar eu prefer ţara mea", afirma fostul premier în decembrie 2013. Berlusconi a fost condamnat la închisoare în dosarul Mediaset şi nu are dreptul de a deţine funcţii publice timp de doi ani.

Italia va organiza, pe 25 mai, primul tur al alegerilor locale, în paralel cu scrutinul europarlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici