Forumul Românilor: Prin aducerea UDMR la guvernare, USL se compromite în faţa poporului român

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş consideră că prin eventuala cooptare a UDMR la guvernare USL nu ar face altceva decât să se compromită în faţa poporului român, dând Uniunii posibilitatea să continue "politica şantajistă" faţă de autorităţile statului român.

1153 afișări
Imaginea articolului Forumul Românilor: Prin aducerea UDMR la guvernare, USL se compromite în faţa poporului român

Forumul Românilor: Prin aducerea UDMR la guvernare USL se compromite în faţa poporului român (Imagine: Mihai Barbu/ Mediafax Foto)

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a dat publicităţii, marţi, o scrisoare deschisă adresată liderilor USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

În scrisoarea deschisă, semnată de preşedintele Ilie Şandru, conducerea Forumului îşi exprimă încrederea că noile autorităţi vor acţiona în conformitate cu interesele ţării şi ale poporului, fără a da curs proiectelor "separatiste".

"Ne exprimăm îngrijorarea faţă de intenţiile USL de aducere a UDMR la guvernarea ţării, fără niciun temei. Această formaţiune etnică, şovină, va continua aceeaşi politică şantajistă faţă de autorităţile statului român pe care a dus-o timp de două decenii, spre a-şi vedea împlinite toate obiectivele separatiste şi revizioniste. Prin aducerea UDMR la guvernarea României USL nu ar face altceva decât să se compromită în faţa poporului român, încălcându-şi grav angajamentul de a nu colabora în plan politic cu această formaţiune etnică care a făcut atâta rău, prin participarea sa la guvernare, în ultimii ani", se subliniază în documentul citat.

FCRCHM cere, totodată, Guvernului să nu pună în discuţie în niciun fel şi să nu accepte o eventuală solicitare a UDMR de a fi schimbaţi cei doi prefecţi români din judeţele Covasna şi Harghita, care, în opinia Forumului, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului, sunt singurii care pot veghea şi acţiona împotriva acţiunilor UDMR-iste, "tot mai numeroase şi tot mai obraznice".

Liderul PSD, Victor Ponta, afirma că în USL nu a fost luată formal o decizie privind colaborarea cu UDMR, dar că a dorit să transmită un prim semnal al intenţiei de a aplica o politică de reunificare a României şi al faptului că nu va fi creată o majoritate care să "omoare maghiari sau pedelişti".

Ponta declara, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că la nivelul partidului este o "reţinere foarte mare" faţă de ideea cooptării UDMR într-o guvernare alături de USL, precizând că în urma şedinţei conducerii PNL a reieşit că nu este agreată o astfel variantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici