Fostul deputat Florin Popescu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Florin Popescu, fost deputat în Parlamentul României, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care era judecat pentru că a cerut şi a primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill,pe care le-a distribuit alegătorilor.

Fostul deputat Florin Popescu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

“Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpatul Popescu Florin Aurelian şi de persoana vătămată Ghaziri Rami împotriva sentinţei penale nr.935 din 04 decembrie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie si Justiţie”, se arată în hotărârea instanţei supreme. Astfel, fostul parlamentar a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, menţinându-se decizia instanţei de fond.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Florin Popescu la doi ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 27 iunie 2014, pe fostul deputat Florin Popescu, pe care l-au acuzat că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei. Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Anchetatorii au arătat, în rechizitoriu, că în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunţătorului că se apropie alegerile locale şi trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 de euro. Denunţătorul, susţine DNA, i-ar fi răspuns că suma este prea mare, el fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

"La sfârşitul aceleiaşi luni, inculpatul Popescu Florin Aurelian care, la alegerile locale desfăşurate în luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a organizat mai multe şedinţe la sediul partidului, la care au participat atât persoane desemnate să coordoneze campania electorală în colegiile stabilite la nivelul judeţului, cât şi candidaţii acestei formaţiuni politice la funcţiile de primar. Cu acele ocazii, inculpatul le-a comunicat că, în perioada următoare, le va trimite alimente pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din localităţile, unde îşi depuseseră candidaturile", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În martie 2012, Florin Popescu s-ar fi dus la sediul firmei denunţătorului şi i-ar fi cerut acestuia circa 50.000 - 60.000 kg de pui grill (60 - 80 de tone), precizându-i că o va distribui cetăţenilor în scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord.

"S-a stabilit, în continuare, ca acea cantitate de pui să fie depozitată în camerele frigorifice ale unei alte societăţi comerciale. În ziua de 5.04.2012, mai multe persoane, trimise de inculpatul Popescu Florin Aurelian, au încărcat în microbuze şi transportat la diferite locaţii, întreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete şi distribuite, în scop electoral, simpatizanţilor din localităţile în care membrii aceluiaşi partid candidau la funcţia de primar", se mai arată în rechizitoriu.

Într-un alt dosar, în 29 octombrie, instanţa supremă a dispus achitarea lui Florin Popescu pentru conflict de interese şi fals în declaraţiile de avere. Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe fostul deputat că, în perioada în care a fost preşedintele CJ Dâmboviţa, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. Acesta fusese deputat şi în mandatul 2004-2008. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui.

Florin Popescu a demisionat săptămâna trecută din Parlamentul României.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 7 comentarii
Taguri:
CONDAMNARE ,
PEDEPSE ,
PUI
COMENTARII
  • Rica 15 mar 2016

    ...Si tot asa am trimis in PE incultura romaneasca reprezentata de EBA, tot asa am ,,exportat'' ,,inteligenta mintilor pierdute in capitalism'' a lui Mihai Neamtu (Neamtu, Ungureanu....), copilul adoptiv la tzitza basista si ramas avorton neintzarcat, si asa au fost inselati romanii. Cu pui.

  • Nullond 15 mar 2016

    Asa a fost ,,uns'' marele presedinte sperjur si infractor sinistru Basescu, asa au intrat in parlament mitomanii securisto-turnatorii PeNaLi si basisti, asa procedeaza ,,dreapta'' KGB-ista in frunte cu procurorii comunisti Macovei-Niculai, si otrepele UTC-iste Boc, C.Preda, M.R.Ungureanu

  • legionarul@6:23 să ai parte pe lumea ailaltă postakule doar de afişe "la prânz" 15 mar 2016

    Ce-ai mă năpârcă? Să ai tu boli lungi şi incurabile,foarte lungi şi medicii să-ţi devină zei.A făcut omu o a chermeză la ţară.Aşa l-a dus capu.Nu era obligat nimeni să-l voteze.Mai bine să dai pui fripţi decât vorbe goale.Te votează cine-o vrea.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”