Gabriel Oprea, avizat de comisii pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier

Gabriel Oprea, propus ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier, a primit, marţi, avizul pentru aceste funcţii din partea comisiilor parlamentare reunite, fiind validat cu 20 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi patru abţineri.

224 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea, avizat de comisii pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier

Gabriel Oprea, avizat de comisii pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Oprea a fost audiat de comisiile pentru apărare, ordine public şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.

La finalul audierilor, Gabriel Oprea a declarat că nu şi-a dorit să fie ministru de Interne, însă a acceptat această funcţie.

El a precizat că este o perioadă economică dificilă, însă îşi doreşte să fie mulţi bani pentru echipamente şi salariile angajaţilor din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Oprea a adăugat că îşi doreşte ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să dea şpagă pentru serviciile publice.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a mai ocupat funcţia de ministru al Internelor, timp de 20 de zile, în 2008, în Guvernul PDL-PSD.

În Guvernul Ponta, Oprea a fost până acum vicepremier fără portofoliu, iar din ianuarie a preluat interimatul la MAI, după demisia liberalului Radu Stroe din Guvern, în urma scandalului legat de accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici