Geoană: Băsescu trebuie să "înghită" decizia CC şi să o accepte

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Sighişoara, că preşedintele Traian Băsescu trebuie "să înghită" decizia Curţii Constituţionale pe Legea educaţiei, aşa cum a acceptat şi el decizia legată de numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Băsescu trebuie să "înghită" decizia CC şi să o accepte

Geoană: Băsescu trebuie să "înghită" decizia CC şi să o accepte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Geoană a spus că preşedintele Băsescu "greşeşte profund" prin atacul la magistraţii Curţii Constituţionale, "jargonul" folosit de preşedinte fiind "nedemn" de o asemenea funcţie.

"Dacă eu m-aş fi apucat să spun ce mi-a trecut prin cap atunci când Curtea Constituţională a respins solicitarea noastră de a se renumăra voturile la alegerile prezidenţiale, probabil că nici Mureşul, nici Tisa şi nici Dunărea nu i-ar fi spălat. Dar m-am reţinut, nu se face aşa cevam, oricât de nemulţumit ai fi de o decizie", a afirmat el.

Geoană a spus că preşedintele este obligat să asigure echilibrul între puterile statului şi nu să dea un exemplu de nesupunere la deciziile Curţii Constituţionale.

"Cred că trebuie să manifeste mai multă reţinere. Indiferent că nu îi convine o decizie a Curţii, trebuie să înghită şi să accepte decizia, cum şi eu am înghiţit o decizie care mi s-a părut nedreaptă", a mai afirmat preşedintele Senatului.

Şeful statului a declarat, joi, că au fost probleme serioase în discuţiile cu FMI, CE, BM legate de "credibilitatea şi predictibilitatea" deciziilor instituţiilor juridice ale României, care adesea "fară justificare şi temei constituţional" au interferat "masiv" politica economică a Guvernului.

"Am avut probleme extrem de serioase în discuţiile cu FMI, UE şi Banca Mondială legate de credibilitatea şi predictibilitatea deciziilor instituţiilor juridice ale României, care adesea fară justificare şi temei constituţional sau legal au interferat masiv politica economică a Guvernului", a spus preşedintele Traian Băsescu, la Conferinţa "Parteneriat pentru creştere economică în 2011". organizată de "Ziarul Financiar" şi Consiliul Investitorilor Străini.

Potrivit şefului statului, faptul că s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constituţionale, ci pe criterii de oportunitate "pune România într-o situţie exterem de dificilă".

"Aici cred că este evident pentru oricine cât de penibilă poate fi o instituţie a statului român care spune, da, facem pensiile după contribuţie, dar la o sigură categorie nu, cea în care sunt şi eu. Sau, da, ar fi bună Legea educaţiei, dar să afectezi profesorii... păi şi noi câţiva suntem profesori", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici