Geoană, criticat de liderii PSD din cauza materialului trimis membrilor partidului

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a fost aspru criticat, în şedinţa CExN de vineri noapte, de majoritatea preşedinţilor de organizaţii, care i-au reproşat că vrea să "deturneze" lucrările Congresului de sâmbătă, potrivit unor surse din partid.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană, criticat de liderii PSD din cauza materialului trimis membrilor partidului

Geoană, criticat de liderii PSD din cauza materialului trimis membrilor partidului (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, sâmbătă dimineaţă, că materialul pe care Geoană l-a trimis, vineri, membrilor PSD, obţinut de MEDIAFAX, a fost criticat vehement de majoritatea liderilor partidului.

Sursele citate au arătat că discuţia a fost deschisă de Adrian Năstase, el invocând documentul lui Geoană şi citând câteva fragmente.

Ion Iliescu, care nu era la curent cu materialul scris de Geoană, i-a solicitat şi el lui Năstase copia, în timp ce în sală au început deja acuzele din partea preşedinţilor de organizaţii.

Aceleaşi surse au menţionat că Victor Ponta i-a reproşat lui Geoană că ar dori deturnarea lucrărilor Congresului, el arătând că liderii PSD au stabilit ca intervenţiile la Congres să fie minime şi strict pe subiectul programului de guvernare şi al moţiunii de cenzură.

Critici similare au formulat apoi şi Gheorghe Nichita de la Iaşi şi Mircea Cozma de la Ploieşti, care au spus că Geoană vrea să "strice" Congresul şi că şi-a ales prost momentul de a deschide o dispută internă în partid, au susţinut aceleaşi surse.

De asemenea, au existat voci în rândul liderilor de filiale care i-au reproşat lui Geoană şi că ar încerca "să facă jocul" cuiva din exteriorul partidului, insinuând că mesajul transmis de fostul preşedinte ar fi de fapt mesajul altcuiva.

Aceleaşi surse au mai arătat că Geoană nu a replicat şi nici nu şi-a motivat demersul.

Mai mult, potrivit surselor citate, Ponta l-ar fi avertizat la un moment dat pe Geoană că, dacă va insista sâmbătă să ia cuvântul la Congres, el nu va mai prezida.

Pentru a evita eventuale surprize la Congresul de sâmbătă, membrii Comitetului Executiv Central au votat, vineri noapte, şi ordinea de zi a Congresului, în care doar patru membri ai PSD vor avea intervenţii - Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu Dragnea şi Dan Şova - luările de cuvânt urmând să fie strict legate de programul de guvernare, modificările la Statut şi moţiunea de cenzură.

La momentul transmiterii acestei ştiri, este în desfăşurare reuniunea Consiliului Naţional al PSD, la care Mircea Geoană încă nu este prezent.

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană acuză, într-un mesaj pe care l-a transmis, vineri, membrilor de partid, inconsecvenţa actualei conduceri a PSD în ceea ce priveşte strategia politică şi avertizează asupra "tentaţiei de a da liber la pusul botniţei în PSD".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici