Geoană, înaintea şedinţei CNAIM a PSD: Excluderea mea, abuz din partea unui preşedinte nesigur

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a susţinut, duminică, înainte de şedinţa Comisiei de Integritate a PSD, că excluderea sa din partid ar fi un abuz de putere din partea unui preşedinte nesigur şi insuficient de matur politic pentru a conduce o formaţiune atât de mare şi de complicată.

305 afișări
Imaginea articolului Geoană, înaintea şedinţei CNAIM a PSD: Excluderea mea, abuz din partea unui preşedinte nesigur

Geoană, înaintea şedinţei CNAIM a PSD: Excluderea mea, abuz din partea unui preşedinte nesigur (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Excluderea mea ar fi un abuz de putere din partea unui preşedinte insuficient de matur politic pentru a conduce un partid atât de mare şi de complicat. Este un abuz al unui preşedinte nesigur, nu o sancţiune a întregului partid la adresa mea", se arată într-un document intitulat "Argumente politice pentru o apărare legitimă", făcut public de senator într-o conferinţă de presă care avut loc cu puţin timp înainte de şedinţa Comisiei PSD.

De asemenea, Geoană susţine, în documentul citat, că judecarea sa într-o condusă de un om care s-a antepronunţat, respectiv senatorul Dan Şova, este "un abuz de putere", care "aminteşte izbitor de simulacrele de justiţie comunistă".

"Acţiunea împotriva mea este una premeditată. Nu există argumente obiective, ci doar dorinţa preşedintelui Ponta de a elimina personalităţile din partid cu un grad ridicat de încredere, chiar cu riscul de a lipsi PSD de pozitia de la Senat", a mai susţinut preşedintele Senatului.

Potrivit aceluiaşi document, "lideri cu grave probleme de imagine şi care au afectat credibilitatea PSD sunt menţinuţi în partid, iar un om care a luat cinci milioane de voturi şi care are circa 20 la sută încredere publică este exclus din partid".

El a solicitat, din nou, convocarea Comitetului Executiv, "singurul organ abilitat să decidă în această materie", Geoană invocând, în acest sens, prevederile articolului 156 din Statutul PSD.

Mircea Geoană a criticat, duminică, de asemenea, atitudinea conducerii PSD, care, "în loc că folosească ridicolul în care s-a pus prim-ministrul Emil Boc care a venit la «Ora Guvernului» în absenţa membrilor Biroului Permanent, a susţinut că senatorul social-democrat a greşit invitându-l pe prim-ministru.

"În loc să folosească ridicolul în care s-a pus prim-ministrul român, care a mers la grupul PDL şi unde a întâlnit câteva îngrijitoare, femei de serviciu şi colaboratori juniori, cea găsit PSD mai bine de făcut să spună, că Geoană a greşit invitându-l pe premier, în urma deciziei noastre colective, pentru a-i pune întrebări legitime despre bugetul pentru anul viitor, despre austeritatea care se anunţă şi mai severă, referitor la anunţul cu privire la lipsa indexării măcar cu inflaţia a pensiilor şi a salariilor şi a lipsei de măsuri de relansare economică", a spus Geoană, într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici