Geoană: Întâlnirea informală a BPN al PSD nu este statutară, nu se pot lua decizii acolo

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că întâlnirea informală a Biroului Permanent Naţional al partidului, din Prahova, nu este statutară şi, prin urmare, nu se pot lua decizii cu privire la o posibilă sancţionare a sa.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Întâlnirea informală a BPN al PSD nu este statutară, nu se pot lua decizii acolo

Geoană: Întâlnirea informală a BPN al PSD nu este statutară, nu se pot lua decizii acolo (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a spus că întâlnirea informală a BPN de miercuri de la Româneşti, din judeţul Prahova, nu este conform Statului, prin urmare cei prezenţi neputând lua decizii oficiale.

El a precizat că nu a fost invitat să participe.

Întrebat dacă acest BPN informal ar putea să îl sancţioneze pentru afirmaţiile sale recente, Geoană a răspuns:

"Sunt absolut convins că acest partid rămâne unul care funcţionează după Statut. Întâlnirea de la Sinaia (Româneşti - n.r.) este informală, nu are valoare de şedinţă statutară a BPN şi este în afara Statutului şi în afara cadrului să se discute orice altceva decât subiectul pentru care a fost convocată. Am înţeles că este vorba despre strategia partidului pentru perioada următoare, aştept cu interes şi eu să văd care este strategia".

Conducerea PSD a convocat, pentru miercuri, iniţial la Sinaia, o şedinţă restrânsă a Biroului Permanent, la care nu au fost chemaţi toţi vicepreşedinţii, surse din partid declarând pentru MEDIAFAX că se va încerca conturarea unei curent de opinie pentru suspendarea lui Mircea Geoană din partid.

Locul întâlnirii membrilor BPN convocaţi la această reuniune a fost modificat în cursul zilei de miercuri, astfel că aceştia au fost chemaţi la Româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici