Geoană: Nu există incompatibilitate între funcţia de preşedinte al Senatului şi statutul de candidat

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu va demisiona din funcţie, pe modelul liderului PNL Crin Antonescu, el susţinând, într-un comunicat transmis marţi, că nu există nicio incompatibilitate între funcţia sa şi statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu există incompatibilitate între funcţia de preşedinte al Senatului şi statutul de candidat

Geoană: Nu există incompatibilitate între funcţia de preşedinte al Senatului şi statutul de candidat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Întrucât nu folosesc fonduri publice în acţiunile de campanie şi întrucât sunt prezent la lucrările Senatului, nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţin şi statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale", a declarat Mircea Geoană, ca urmare a solicitării IPP de a demisiona, urmând modelul preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

El a mai afirmat, potrivit unui comunicat de presă, că în nicio ţară democratică nu este considerată ca incompatibilitate această dublă postură în care se află orice om politic ales sau numit într-o funcţie.

"Singura preocupare pe care o am în acest moment este ca România să iasă din criză prin crearea de locuri de muncă şi prin repornirea economiei. Identificarea celor mai bune soluţii în această direcţie este numitorul comun al activităţii pe care o depun atât în funcţia de preşedinte al Senatului, cât şi în rolul de candidat PSD în alegerile prezidenţiale", se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele Senatului.

Institutul de Politici Publice (IPP) a transmis, marţi, un comunicat în care salută decizia lui Crin Antonescu de a demisiona din funcţia de vicepreşedinte al Senatului şi îi cere lui Mircea Geoană să solicite, în perioada oficială a campaniei pentru prezidenţiale, concediu fără plată, dacă nu chiar să demisioneze din poziţia de preşedinte al instituţiei.

Tot marţi, PDL a transmis că aşteaptă de la candidatul PSD Mircea Geoană să dea dovadă de responsabilitate şi să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru a nu folosi resursele publice în campania electorală pentru Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici