Geoană: Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, la Antena 3, că nu intenţionează să înfiinţeze, alături de apropiaţi ai săi, o nouă formaţiune politică, însă a admis că este contactat de persoane care îi spun să încerce să facă şi "altceva", însă răspunsul său este că PSD este "casa" lor.

84 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD

Geoană: Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat despre informaţiile privind acuzaţiile aduse în BPN lui Mircea Geoană că ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD, Geoană a spus că nu îşi face niciun alt partid şi că obligaţia tuturor este să ţină PSD unit.

"Am auzit din astea de nici nu mai ştiu de unde să le mai iau. Ba că plecam la PNL, acum vreo două luni, după aia la PC, la UNPR, acum fac partid nou. Ca să spun adevărul adevărat, mă sună foarte mulţi colegi din partid şi oameni din afara partidului şi care, într-adevăr, îmi spun: domnule Geoană, haideţi să încercăm să facem şi altceva, pentru că lucrurile nu merg bine. Fiecăruia îi spun - pesedişti vorbesc - casa noastră este acest partid, casa noastră este PSD", a susţinut Geoană la Antena 3.

El a adăugat că, indiferent de situaţii, există "obligaţia" de a ţine acest partid unit. Geoană a motivat că, dacă PSD "nu merge bine", nici USL nu o va face. "Dacă USL nu merge bine, înseamnă că alternativa la actuala putere nu va merge bine, iar acest lucru este mai important decât orice formă de orgoliu personal", a menţionat preşedintele Senatului.

"Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD, sunt oameni care îmi spun haideţi să facem altceva şi le spun şi acum: casa noastră este în acest partid", a subliniat el

Întrebat despre faptul că se invocă o întâlnire la Ramada pe care ar fi avut-o cu apropiaţi ai săi şi la care se presupune că ar fi discutat despre a se pune bazele unei noi formaţiuni, Geoană a spus că sunt "bazaconii".

Solicitat să precizeze dacă a existat o întâlnire în locul la care se face referire, Geoană a spus că are sute de întâniri cu colegi de-ai săi. "Mă văd cu colegi de-ai mei, vorbesc la telefon, îi chem la mine la la birou, unii vin acasă, ne întâlnim şi în oraş, dar niciodată cu un scop altul decât acela de a discuta despre politică şi despre calea de urmat", a menţionat el.

Amintind de faptul că, în 2005, după "schimbarea de ştafetă la PSD", despre Ion Iliescu se spunea că ar face un pol social-democrat şi că, apoi, în 2007, se vorbea despre Adrian Năstase că ar pleca la PC, Geoană s-a întrebat dacă "nu cumva este o maşinărie care foloseşte aceleaşi stratageme" şi care îi învrăjbeşte pe social-democraţi de o manieră profesionistă.

"Răspunsul meu: eu sunt un social-democrat, acest partid m-a creat, m-am format şi îi sunt recunoscător ca partid, asta nu înseamnă că limita mea de suportabilitate este infinită. Am şi eu orgoliul, mândria mea", a mai spus Geoană.

El a opinat totodată că cea mai mare greşeală pe care poate să o facă în acest moment opoziţia este deturnarea de la scopul său principal, respectiv lupta împotriva actualei puteri.

"Cea mai mare greşeală pe care poate să o facă în acest moment opoziţia e să ne deturnăm de la scopul nostru principal - lupta împotriva actualei puteri - şi să ne apucăm fiecare dintre noi să ne facem vendete în interiorul propriului partid. Imensă greşeală, tentaţia există la un lider nou, am trecut şi eu prin această tentaţie, există o tentaţie de a face gol în jurul tău, de a spune că eşti singurul care are idei şi care ia decizii, numai că viaţa îşi demonstrează că stâncile din punct de vedere politic nu dispar uşor şi rămân acolo, chiar dacă îţi convin sau nu", a spus el.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, la BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Sursele citate au menţionat că, la discuţia despre sancţionarea lui Ion Toma, mai mulţi vicepreşedinţi au ridicat problema lui Mircea Geoană, acuzându-l că ar pune la cale iniţierea unei platforme critice în interiorul PSD sau formarea unui nou partid.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase le-ar fi spus membrilor BPN că Geoană, Toma, deputaţii Florentin Gust şi Radu Coclici, precum şi alţi apropiaţi ai lui Geoană din teritoriu s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada.

Discuţia de la Ramada, potrivit relatărilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra iniţierii demersurilor de înfiinţare a unui nou partid, propunerea fiind făcută de Toma.

Sursele citate au arătat că, potrivit discuţiilor din BPN, Geoană i-ar fi convins pe apropiaţi că ar fi mai oportună iniţierea unei platforme în interiorul PSD, care să se poziţioneze critic faţă de actuala conducere.

Sursele MEDIAFAX au arătat că majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sancţiunii lui Geoană, aflat deja în interiorul unei suspendări de şase luni din partid.

Potrivit acestora, după ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoană, Victor Ponta a propus ca, împreună cu Adrian Năstase şi Ion Iliescu, să aibă o discuţie lămuritoare, luni, atât cu Geoană, cât şi cu Toma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici