Geoană: Tot ce ceea ce am afirmat rămâne valabil, în scrisoarea PSD se spun minciuni

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană susţine că tot ceea ce s-a afirmat în scrisoarea deschisă a liderilor PSD reprezintă "minciuni de la un capăt la altul", precizând că tot ce a afirmat în interviul postat, luni, pe blogul personal este şi rămâne valabil.

29 afișări
Imaginea articolului Geoană: Tot ce ceea ce am afirmat rămâne valabil, în scrisoarea PSD se spun minciuni

Geoană: Tot ce ceea ce am afirmat rămâne valabil, în scrisoarea PSD se spun minciuni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Tot ceea ce am afirmat în interviul pe care l-am publicat pe blogul meu a fost, este şi va rămâne 100% adevărat. Nu am nimic de adăugat sau de retractat. Având în vedere faptul că lămuririle pe care le-am oferit ţin de evenimente personale, pe care le-am trăit direct, nu înţeleg de ce unii dintre colegii mei doresc să-mi restricţioneze libertatea cuvântului şi nu pot înţelege cum de alţii îşi permit să spună că ei ştiu mai bine decât mine ceea ce mi s-a întâmplat personal", susţine Geoană, într-un răspuns la scrisoarea adresată lui de către lideri ai PSD.

El menţionează că tot ceea ce s-a afirmat în scrisoarea deschisă a liderilor PSD reprezintă "minciuni de la un capăt la altul, iar cei care sunt invocaţi că luând parte la inventatele întâlniri pot nega cu uşurinţă".

Geoană precizează că Robert Turcescu deja a negat informaţiile apărute.

"Îmi pare rău că un număr de colegi, altfel de bună-credinţa, au fost târâţi într-o bătălie care nu este a lor. Practică de a strânge semnăturile unor colegi pe un document pe care nu l-au citit şi despre care nu au avut deplină cunostiinta nu face onoare iniţiatorilor demersului şi nici principiilor unui partid democratic. Un singur lucru aş vrea să adaug: în timp ce unii vor continuă să spună minciuni despre mine, eu nu mă voi oprin din a spune adevărul despre situaţia partidului", afirmă Geoană.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

"Ce am căutat la domnul Vântu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV? Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era deja în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urma să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patronul acestui trust, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam, şi nu cunosc nici astăzi, episodul domnului Popa şi arestarea sa cu o zi înainte undeva prin Asia. Domnul Băsescu a minţit că vizita mea avea legătură cu acest subiect", a spus Geoană.

În replică, un grup de 26 de membri PSD a transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin Ovidiu Vântu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul Robert Turcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană.

Cei 26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Jurnalistul Robert Turcescu a respins afirmaţiile liderilor PSD privind participarea sa la întâlnirea Geoană-Vântu care a avut loc înainte de ultimul tur al prezidenţialor, declarând, în acelaşi timp, că Mircea Geoană parcurge "cu o viteză uluitoare drumul de la prostănac la prost de-a binelea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici