Mihaela Geoană susţine declaraţiile soţului ei privind sfatul primit de la Ponta

Mihaela Geoană susţine, într-o declaraţie pentru ziarul "Gândul", afirmaţiile soţului său cu privire la sfatul primit de la Victor Ponta, care înaintea confruntării finale cu Traian Băsescu din 2009, i-a spus fostului preşedinte al PSD să nege vizita la Sorin Ovidiu Vîntu.

88 afișări
Imaginea articolului Mihaela Geoană susţine declaraţiile soţului ei privind sfatul primit de la Ponta

Mihaela Geoană susţine declaraţiile soţului ei privind sfatul primit de la Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eram împreună, în platou, chiar înaintea începerii confruntării. Vorbeam cu soţul meu, iar undeva aproape se afla şi Cozmin Guşă. Victor Ponta îşi făcea de lucru pe la uşă, după care s-a apropiat de noi şi ni s-a adresat: «Domnule preşedinte, în situaţia în care vă întreabă dacă aţi fost la Vîntu, aseară, negaţi! Spuneţi că eraţi acasă cu soţia, vă întoarceţi către doamna, şi doamna confirmă, dând din cap, că aşa este». Exact acesta a fost sfatul lui. Iar noi am fost chiar revoltaţi. Atunci mi-am spus: «Doamne, cum gândesc ei. N-ar avea nicio jenă să mintă cu privire la un lucru care este oricum foarte uşor de probat, după acest moment nemaifiind important ce se întâmplă». Mircea a reacţionat şi el foarte ferm: «Eu nu fac aşa ceva!»", a relatat Mihaela Geoană pentru "Gândul".

În acelaşi timp, soţia liderului PSD spune că nu-şi mai aminteşte exact dacă, în momentul discuţiei, Geoană purta sau nu lavaliere, dar dacă vede "brutul" înregistrării video, va putea identifica exact momentul discuţiei. "Se poate vedea cum Ponta vine, ne spune ceva, iar noi refuzăm. Cred chiar că se poate citi şi pe buze ce am discutat acolo", afirmă Mihaela Geoană, citată de "Gândul".

Mihaela Geoană este de părere că soţul său a fost atras în cursă de Sorin Ovidiu Vîntu, în seara în care cei doi s-au întâlnit. "Mai mult ca sigur că Vîntu i-a făcut jocul lui Băsescu. Din ce motive, nu ştiu, dar poza care a apărut în ziar e clar că a plecat de la el. Unii susţin chiar că ar fi fost trucată, în cadru apărând şi nişte maşini de la Realitatea", a conchis Mihaela Geoană.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană susţine că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Geoană afirmă, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că s-a schimbat în timpul scurs de la prezidenţialele din 2009, că sunt lucruri mai importante în viaţă decât politica - prietenii, familia - şi că, uneori, bunătatea este luată drept slăbiciune. "Ce am căutat la domnul Vîntu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV? Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era deja în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urma să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patronul acestui trust, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam, şi nu cunosc nici astăzi, episodul domnului Popa şi arestarea sa cu o zi înainte undeva prin Asia. Domnul Băsescu a minţit că vizita mea avea legătură cu acest subiect", a spus Geoană.

Pe de altă parte, un grup de 26 de membri PSD au transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin Ovidiu Vîntu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul Robert Turcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană.

Cei 26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici