Geoană: Votul pentru judecătorul CC a fost unul partizan, dar îl menţinem pe Meleşcanu la Senat

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, la Antena 3, că votul pentru postul de judecător la CC a fost unul partizan susţinând că menţinerea lui Meleşcanu ca vicepreşedinte al Camerei Superioare este un câştig, liberalul fiind un om de "excelentă calitate".

13 afișări
Imaginea articolului Geoană: Votul pentru judecătorul CC a fost unul partizan, dar îl menţinem pe Meleşcanu la Senat

Geoană: Votul pentru judecătorul CC a fost unul partizan, dar îl menţinem pe Meleşcanu la Senat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"A fost un vot pe factură politică. Deci e clar că a contat mai puţin personalitatea sau bagajul de experienţă al celor doi candidaţi. Este în mod evident un vot în care cei de la PDL au făcut un efort extraodrinar pentru a nu permite propriilor parlamentari, senatori, dar şi aliaţilor lor din Senat, împrăştierea voturlor. Această strategie a dat rezultat, inclusiv o manieră extrem de apăsată de controlare a votului ceea ce a dus şi la oareşce agitaţie în Senatul României", a susţinut Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a menţionat că nu vrea să facă comentarii "cu privire la cei doi candidaţi", dar a sugerat că menţinerea liberalului Teodor Meleşcanu, care a candidat pentru postul de judecător constituţional este un câştig pentru Senat, fiind un om de "excelentă calitate".

"Nu ascund faptul că l-am sprijinit pe domnul Meleşcanu, este un coleg bun şi un om pe care îl cunosc de o viaţă, dar într-un fel faptul că domnul Meleşcanu rămâne în continuare vicepreşedinte al Senatului este şi preşedintele Comisiei de Apărare ne va permite să avem în continuare în conducerea Senatului un om de excelentă calitate şi pe care absolut toţi îl apreciem dincolo de votul partizan de azi", a spus Geoană.

El a ţinut să spună că la Senat s-ar fi putut avea ca şi la Camera Deputaţilor, "un vot majoritar în favoarea domnului Meleşcanu".

"Dar repet maşina de vot a fost pusă la punct pentru acest subiect cel puţin", a spus Geoană.

Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, a primit, luni, la Senat, 71 de voturi pentru a fi desemnată judecător la Curtea Constituţională, în timp ce liberalul Teodor Meleşcanu a obţinut 65 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici