Gheorghe Ciuhandu va fi decorat de preşedintele Germaniei

Fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu va fi decorat de preşedintele Germaniei cu Ordinul de Merit şi medalia Crucea de Merit Clasa 1, în rang de ofiţer, pentru promovarea legăturilor cu Germania, distincţia urmând să îi fie înmânată în 10 octombrie.

315 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Ciuhandu va fi decorat de preşedintele Germaniei

Fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

Gheorghe Ciuhandu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că va fi decorat de preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, cu Ordinul de Merit şi medalia Crucea de Merit Clasa 1, în rang de ofiţer, decoraţia urmând să o primească de la ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

"Am primit acum o săptămână o scrisoare de la ambasadorul Germaniei, care mi-a comunicat că voi fi decorat pentru că în timpul activităţii mele de primar am promovat legăturile cu Germania. Sunt onorat, iar pe 10 octombrie, la Ambasada Germaniei în Bucureşti, voi primi aceasta decoraţie", a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania (Verdienstorden der Bundesrepublik Deutschland) este singurul ordin federal al Germaniei, fiind creat de către primul preşedinte al Germaniei, Theodor Heuss, la 7 septembrie 1951. Decretul de instituire a ordinului prevede că acesta este acordat pentru realizări deosebite aduse construcţiei Germaniei prin activitate politică, socio-economică sau intelectuală, fiind un premiu pentru cei a căror muncă a contribuit la dezvoltarea Republicii Federale Germania.

Gheorghe Ciuhandu a fost primar al Timişoarei timp de 16 ani, în perioada 1996-2012. Înaintea alegerilor locale din 2012, el a anunţat că se va retrage din activitatea politică şi se va pensiona. La sfârşitul lunii iulie 2012, Ciuhandu a fost schimbat şi de la conducerea filialei Timiş a PNŢCD, al cărei preşedinte a fost din 1995.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici