Giurgiu se consideră exclus din PDL, va activa independent, dar va vota proiectele Guvernului

Deputatul Mircia Giurgiu, care a votat moţiunea de cenzură, se consideră exclus din PDL, astfel încât va activa ca independent, dar spune că va vota în Parlament proiectele Guvernului, dacă acestea nu afectează cetăţenii.

23 afișări
Imaginea articolului Giurgiu se consideră exclus din PDL, va activa independent, dar va vota proiectele Guvernului

Giurgiu se consideră exclus din PDL, va activa independent, dar va vota proiectele Guvernului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mircia Giurgiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a plecat la Bucureşti pentru a participa la dezbaterea moţiunii de cenzură ca deputat PDL şi s-a întors la Cluj ca independent.

"Am plecat la dezbaterea moţiunii de cenzură ca deputat PDL şi m-am întors ca independent. Nu mai aştept un document oficial de excludere din PDL, mă consider exclus din partid şi voi activa ca independent până la finalul mandatului. Voi susţine toate proiectele Guvernului în afara celor care sunt împotriva cetăţenilor şi afectează cetăţenii. Nu voi vorbi pe nimeni de rău din PDL. Îi urez lui Emil Boc să câştige preşedinţia PDL şi să rămână premier până la finalul mandatului. Dacă votam la moţiune cum vroia PDL, nu mai aveam ce căuta în Parlament, pentru că eu nu am fost ales să tai salarii sau să susţin un Cod al Muncii care afectează grav interesele angajaţilor. Eu provin din rândul sindicatelor", a spus Giurgiu.

Mircia Giurgiu a reproşat lipsa de comunicare cu conducerea PDL în condiţiile în care, ca deputat, a aflat din presă de mai multe întâlniri la vârf, printre care şi cele cu preşedintele Traian Băsescu.

Giurgiu a primit, joi, oferta de a prelua funcţia de preşedinte al filialei Cluj a Uniunii Creştin-Sociale (UCS), formaţiune politică înfiinţată în 2006 de către sindicate, dar a refuzat.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS) Cluj, Nati Ariton, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îi transmite lui Giurgiu oferta membrilor fondatori ai Uniunii Creştin-Sociale de a prelua filiala Cluj, pentru a reactiva această formaţiune politică.

Mircia Giurgiu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că mulţumeşte pentru ofertă, dar că este nevoit să o refuze, deoarece a decis să nu se mai înscrie în niciun partid până la sfârşitul mandatului de deputat.

Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul, cei mai mulţi dintre ei lăsând să se vadă modul în care au introdus bilele în urne, respectiv împotriva moţiunii.

Mircia Giurgiu (PDL) a votat "pentru" moţiunea opoziţiei, iar liderul PDL, premierul Emil Boc, a anunţat că deputatul va fi exclus din partid.

Moţiunea de cenzură a fost respinsă, din cele 218 voturi exprimate, 216 fiind valabil exprimate - 212 "pentru" şi patru "împotriva" demersului opoziţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici