Gorghiu: Dragnea să studieze legislaţia înainte de a se umple de ridicol în mod public

Purtătorul de cuvânt al PNL Alina Gorghiu îi cere vicepremierului Liviu Dragnea să studieze cu mai multă atenţie legislaţia "înainte de a se umple de ridicol", arătând că "este perfect legal" să fii membru într-o organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale şi într-un partid, cum e Klaus Iohannis.

226 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Dragnea să studieze legislaţia înainte de a se umple de ridicol în mod public

Gorghiu: Dragnea să studieze legislaţia înainte de a se umple de ridicol în mod public (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediuafax Foto)

"Domnule Dragnea, studiaţi cu mai multă atenţie legislaţia României înainte de a vă umple de ridicol în mod public! Conform articolului 8 din legea nr.14/2003, membrii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care înscriu candidaţi în alegeri pot face parte şi dintr-un partid politic, având dreptul de a candida în condiţiile legii", arată Alina Gorghiu, într-un comunicat remis luni agenţiei MEDIAFAX.

Gorghiu crede că Dragnea "nu a excelat niciodată în cunoaşterea legii şi nici în respectarea ei", ultimul exemplu de "aberaţie în materie politică şi legală" fiind propunerea de legalizare a traseismului politic al aleşilor locali prin ordonanţă de urgenţă”.

"Este realmente penibil şi jignitor la adresa electoratului ca tocmai Liviu Dragnea să vorbeasca de calitatea lui Klaus Iohannis de membru PNL, fix dânsul care este un fost membru PD, experienţă care l-a ajutat foarte mult să ajungă în funcţia de secretar general al PSD. Domnule Dragnea, dacă nu făceaţi această gafă, v-aş fi spus în particular, dar aşa mă simt obligată să vă informez public - şi sper să păliţi de ruşine - că este perfect legal să fii membru într-o organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale şi în acelaşi timp şi într-un partid politic", adaugă Gorghiu.

Alina Gorghiu mai declară că este posibil ca informaţia să circule "mai încet" în fieful lui Dragnea şi, din acest motiv, acesta ar putea să nu afle ce prevede legea partidelor. "Probabil că fără autostrada care să lege Bucureştiul de fieful domnului Dragnea, Alexandria, informaţia circulă mai încet. Se poate explica astfel de ce dânsul nu a aflat acolo, în Teleorman, ce prevede legea partidelor politice în România", adaugă Gorghiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că Klaus Iohannis este într-un caz de ”bigamie politică” şi că acesta acuză proiectul prin care primarii pot opta pentru un partid, deşi el a făcut exact acest lucru, adăugând: “Sincer, nu am crezut că acest domn are atâta ipocrizie”.

“Sincer, nu am crezut că aest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleşilor locali să facă exact ceea ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru Primăria Sibiului pe listele Forumului Democrat German şi a migrat la PNL”, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare.

El a arătat că Iohannis se află într-un caz de “bigamie politică, fiind şi preşedinte PNL şi membru în Forumul Democrat German”.

“Dincolo de asta, domnul Iohannis se găseşte într-un caz de bigamie politică. Este preşedinte PNL şi este în continuare membru în Forumul Democat German. De ce este moral pentru Klaus Iohannis să migreze de la organizaţia pe listele căreia a candidat la PNL şi ar fi imoral pentru ceilalţi primari din România să poată să aibă o astfel de opţiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis şi nu ar avea dreptul ceilalţi primari?”, a mai spus Dragnea.

El a adăugat că era mai bine ca Iohannis să fi tăcut decât să aducă el acuze.

“Cred că domnul Iohannis mai bine tăcea decât să iasă el cu aceste acuze”, a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a susţinut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migraţia politică.

”Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanţa prin care s-ar aproba migraţia politică a primarilor, la fel ca şi legea amnistiei şi a graţierii pe care şi-o doresc foarte mulţi din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri. Trebuie să terminăm odată cu migraţia politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, şi nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici