Guvernul a adoptat OUG pe operaţionalizarea completelor de judecată pentru achiziţii publice

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi, proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede operaţionalizarea completelor de judecată specializate în achiziţii publice. "Încercăm prin aceste măsuri ca să disciplinăm procedurile de achiziţie publică şi să eliminăm întârzierile", a precizat Boloş.

480 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat OUG pe operaţionalizarea completelor de judecată pentru achiziţii publice

Guvernul a adoptat OUG pe operaţionalizarea completelor de judecată pentru achiziţii publice

"Guvernul a aprobat prin OUG operaţionalizarea completelor de judecată specializate pe achiziţii publice.Aceste complete ar urma să se preocupe cu prioritate de cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată. S-a instituit o disciplină la nivelul celor care azi sunt responsabili de procedurile de achiziţie publică, exemplu, Agenţia Naţională de Achiziţii Publice unde dacă se întârzie avizul conform cerut pentru documentaţiile de atribuire depuse de beneficiari acţioenază avizul tacit şi aprobarea documentaţiei va avea loc chiar dacă acest aviz nu a fost emis în termen de către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice", a anunţat Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, marţi, la finalul şedinţei de Guvern.

Boloş a mai spus că prin aplicarea unor amenzi de către ANAF şi prin evaluarea ofertelor se încearcă disciplinarea procedurilor de achiziţie publică şi eliminarea amenzilor.

"De asemenea, cei care au calitate de beneficiar şi de autoritate contractantă trebuie să respecte duratele de evaluare a ofertelor pentru că sistemul de sancţiuni care va intra în vigoare odată cu aprobare OUG îi va duce la plata unor amenzi pe care le va putea aplica ANAF şi încercăm prin aceste măsuri ca să disciplinăm procedurile de achiziţie publică şi să eliminăm întârzierile care au loc în implementarea proiectelor datorită acestor timpi morţi. Încercăm să lăsăm o parte mai mare de timp pentru implementare a proiectelor astfel încât România să poată să aibă folos de fonduri europene, mai ales în zona de infrastructură", a mai spus Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici