Guvernul a discutat cu ambasadorul la UE agenda europeană a României

Cabinetul Cioloş a discutat în şedinţa informală de sâmbătă cu ambasadorul României la UE pe tema unei mai bune reprezentări a ţării noastre în proiectele europene, inclusiv pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din 2019.

293 afișări
Imaginea articolului Guvernul a discutat cu ambasadorul la UE agenda europeană a României

Guvernul a discutat cu ambasadorul la UE agenda europeană a României

''Ne-am reunit în această dimineaţă în şedinţă informală împreună cu Luminita Odobescu, ambasador al României la ‪UE‬, pentru a discuta agenda europeană a României, o mai bună reprezentare a României în proiectele europene şi pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din 2019. Este un efort care începe azi şi va trebui să continue cu consecvenţă în anii următori'', se arată pe contul de Facebook al Guvernului.

România va prelua pentru prima dată, în al doilea semestru al anului 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar ţara noastră trebuie să fie la "înălţimea acestui moment", a afirmat, în septembrie 2015, Klaus Iohannis, cerând autorităţilor, dar şi diplomaţilor, să înceapă deja pregătirile în acest sens.

"Va fi prima acţiune internaţională majoră pe care ţara noastră o va desfăşura după celebrarea centenarului Marii Uniri, în 2018. Nu există altă opţiune decât să fim la înălţimea acestui moment, cu temele făcute, şi să ştim ce vrem. Va fi o responsabilitate deosebită şi un exerciţiu complex, a cărui pregătire trebuie deja demarată", le-a spus Iohannis ambasadorilor români, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici