Guvernul a modificat atribuţiile vicepremierului Marko Bela, incluzând educaţia, cultura, minorităţi

Guvernul a modificat atribuţiile în Guvern ale liderului UDMR, vicepremierul Marko Bela, stabilind că acesta nu va mai coordona o serie de autorităţi guvernamentale, ci activităţile din domeniul învăţământului, culturii şi protecţiei minorităţilor naţionale.

84 afișări
Imaginea articolului Guvernul a modificat atribuţiile vicepremierului Marko Bela, incluzând educaţia, cultura, minorităţi

Guvernul a modificat atribuţiile vicepremierului Marko Bela, incluzând educaţia, cultura, minorităţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Noile atribuţii ale vicepremierului au fost stabilite prin ordonanţă de urgenţă.

Actul normativ stabileşte totodată că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nu va mai funcţiona în coordonarea directă a viceprim-ministrului, ci în subordinea primului-ministru.

La sfârşitul anului trecut, în prima şedinţă de după învestitură, Guvernul a decis că vicepremierul Marko Bela va coordona Departamentul de Afaceri Europene, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, preluând astfel atribuţii similare celor exercitate de fostul vicepremier Dan Nica.

După aprobarea ordonanţei, UDMR a informat că Marko Bela va coordona, în calitate de vicepremier, domeniile învăţământului, culturii şi protecţiei minorităţilor naţionale, şi nu aceleaşi domenii şi instituţii ca fostul viceprim-ministru, iar reglementările privind organizarea Guvernului vor fi modificate corespunzător.

Fostul vicepremier Dan Nica (PSD) a coordonat, în Guvernul PDL-PSD, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Departamentul de Afaceri Europene şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Ca vicepremier, Nica a coordonat şi procesul de absorbţie a fondurilor comunitare.

La învestirea Guvernului, Marko Bela nu a fost audiat de comisiile parlamentare, ci a fost validat vicepremier prin votul din plenul Parlamentului acordat întregii echipe guvernamentale. În schimb, pentru învestirea în funcţia de vicepremier, Dan Nica a fost audiat de comisiile economice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici