Guvernul a schimbat prefecţii din Dolj, Mureş, Brăila şi Botoşani

Guvernul a decis eliberarea din funcţie a prefecţilor din judeţele Dolj, Mureş, Brăila şi Botoşani, a anunţat ministrul de Interne, Mircea Duşa.

499 afișări
Imaginea articolului Guvernul a schimbat prefecţii din Dolj, Mureş, Brăila şi Botoşani

Elena Costea (Imagine: Tibi Bologh/ Mediafax Foto)

Astfel, Adrian Constantinescu a fost retras din postul de prefect al judeţului Botoşani şi înlocuit cu deputatul PSD Costică Macaleţi, care a mai lucrat ca prefect de Botoşani în perioada 2001-2004.

În judeţul Dolj, în locul Elenei Costea a fost numit prefect Marius Cristinel Deca, iar la Brăila a fost numită la conducerea prefecturii Mihaela Marcu. Aceasta fusese eliberată din acelaşi post la începutul lunii octombrie.

În judeţul Mureş a fost numit prefect Corneliu Grosu, în prezent senator UNPR.

Întrebat de jurnalişti de ce au fost schimbaţi aceşti prefecţi, premierul Victor Ponta a arătat că astfel de decizii sunt luate în funcţie de necesităţile administrative.

"Sunt decizii pe care le iau în funcţie de necesităţile administrative, deoarece prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi în perioada următoare vor avea o sarcină importantă, dincolo de sarcinile obişnuite, şi anume organizarea ireproşabilă a procedurii alegerilor parlamentare", a spus Ponta.

El a precizat că deciziile sunt luate la propunerea ministrul Administraţiei şi Internelor şi a ministrul delegat pentru Administraţie.

Prefectul de Dolj, Elena Costea, a declarat anterior că nu comentează situaţia până nu primeşte informarea oficială şi că hotărârea de eliberare din funcţie i-a fost comunicată "neoficial de cineva din partid".

"Nu am fost anunţată oficial de Guvern. Mi-a comunicat neoficial cineva din partid (n.r. - PNL). Nu vreau să comentez până nu primesc informarea oficială", a declarat Elena Costea.

Surse apropiate Elenei Costea au declarat că demiterea are legătură cu scandalul izbucnit între ea şi primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu.

Cele două au intrat în conflict la începutul lunii octombrie, când Lia Olguţa Vasilescu a decis demolararea tuturor chioşcurilor de pe terenul public al Primăriei, iar Prefectura nu şi-a dat avizul de legalitate pe dispoziţiile primarului.

În plus, prefectul a atacat dispoziţiile în instanţă, în prezent procesul aflându-se pe rolul Tribunalului Dolj.

În 9 octombrie, Lia Olguţa Vasilescu a cerut oficial Guvernului, într-o conferinţă de presă, să o demită pe Elena Costea. Elena Costea a depus jurământul în calitate de prefect de Dolj în 14 mai a acestui an, fiind propusă în această funcţie de PNL.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici