Guvernul a stabilit modul de organizare al Consiliului de Coordonare a Industriei de Apărare

O hotărâre de Guvern aprobată joi stabileşte modul de organizare şi funcţionare a Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare care va colabora împreună cu Ministerul Economiei în gestionarea acestui sector economic, organismul incluzând reprezentanţi ai mai multor instituţii.

160 afișări
Imaginea articolului Guvernul a stabilit modul de organizare al Consiliului de Coordonare a Industriei de Apărare

Guvernul a stabilit modul de organizare al Consiliului de Coordonare a Industriei de Apărare

”Consiliul va funcţiona ca organ consultativ tripartit şi va asigura cadrul de consultare pentru realizarea unui parteneriat strategic între autorităţile publice, mediul de afaceri şi forţa de muncă din industria naţională de apărare”, precizează Guvernul.

Din partea autorităţilor statului vor face parte reprezentanţi la nivel de secretar de stat (sau asimilat) din cadrul fiecărei instituţii din componenţa Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază), ministerul de resort, autoritatea de specialitate, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Cercetării şi Inovării şi Ministerul Finanţelor Publice.

Alături de ei, vor fi şi reprezentanţii legali ai asociaţiei naţionale a producătorilor şi patronatului naţional reprezentativ şi ai sindicatului naţional al lucrătorilor din industria naţională de apărare.

”Componenţa şi nominalizarea membrilor Consiliului se fac prin decizia prim-ministrului, iar activitatea sa este condusă de reprezentantul ministerului de resort (Ministerul Economiei), care asigură preşedinţia Consiliului. Consiliul se întruneşte trimestrial şi, după caz, în şedinţe extraordinare, la iniţiativa preşedintelui său, iar deciziile se adoptă prin votul majorităţii membrilor prezenţi”, menţionează sursa citată.

Ca atribuţii, Consiliul va avea asigurarea cadrului de consultare interinstituţional privind realizarea programelor multianuale de înzestrate a Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (FSNA) cu participarea industriei naţionale de apărare, precum şi demararea unor proiecte sau programe naţionale de înzestrare a FSNA care să implice industria naţională de apărare. Înfiinţarea Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare a fost stabilită prin Legea nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici