Haşotti: Congresul este inutil, iar noul Statut este nedemocratic şi antiliberal

Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, Congresul PNL este "în mare măsură inutil", iar noul Statut, propus de Crin Antonescu, este "nedemocratic şi antiliberal".

15 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Congresul este inutil, iar noul Statut este nedemocratic şi antiliberal

Haşotti: Congresul este inutil, iar noul Statut este nedemocratic şi antiliberal (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred că Congresul în mare măsură este inutil pentru că în noul Birou Politic se vor regăsi 70-80% din vechii membri şi este un Statut nedemocratic şi antiliberal, pentru că se alege pe liste", a explicat Puiu Haşotti, liderul grupului parlamentar al PNL din Senat.

El a mai spus că nu poate înţelege de ce Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban nu se află pe lista lui Crin Antonescu.

"Nu pot înţelege de ce Tăriceanu şi chiar şi Orban sunt excluşi de pe lista lui Crin", a precizat Haşotti.

El a evitat să precizeze pe cine va susţine în cursa pentru preşedinţia PNL, menţionând că aşteaptă să vadă care vor fi candidaturile.

Congresul extraordinar al PNL s-a întrunit, vineri, pentru a se pronunţa asupra Statutului propus de Crin Antonescu şi care prevede alegerea noii conduceri pe liste. După adoptarea Statutului, va fi convocat un nou Congres pentru sâmbătă, în care să fie aleasă conducerea partidului, conform noilor prevederi.

Ludovic Orban, care şi-a depus candidatura la şefia partidului, susţine alegerea individuală a membrilor conducerii PNL. În schimb, Antonescu a propus noul Statut care prevede alegerea pe liste a conducerii partidului şi a anunţat că îşi va depune candidatura la şefia PNL doar dacă este adoptat acest Statut.

La rândul său, Viorel Cataramă, de asemenea candidat la şefia PNL, susţine alegerea individuală a membrilor conducerii partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici