Hellvig: Un referendum pentru Constituţie ar putea exista, cel mai repede, la alegerile prezidenţiale

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că referendumul pentru Constituţie ar putea fi organizat cel mai devreme odată cu alegerile prezidenţiale din 2014, precizând că o decizie va fi luată în USL săptămânile viitoare.

295 afișări
Imaginea articolului Hellvig: Un referendum pentru Constituţie ar putea exista, cel mai repede, la alegerile prezidenţiale

Hellvig: Un referendum pentru Constituţie ar putea exista, cel mai repede, la alegerile prezidenţiale (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

Eduard Hellvig a spus că părerea sa strict personală este că referendumul pentru Constituţie ar putea fi organizat cel mai repede la alegerile prezidenţiale din 2014, având în vedere că există interdicţia de un an pentru organizarea unui referendum în forma nou-aprobată.

"Este o părere strict personală, cred că cel mai repede ar putea exista un referendum cu aprobarea Constituţiei la alegerile prezidenţiale din 2014. E un punct de vedere strict personal. Pentru că timpul nu ne permite, în sensul că avem oarecum o interdicţie de un an, asta înseamnă că după europarlamentare, ceea ce înseamnă că cel mai repede poate să se realizeze în toamna lui 2014, însă după cum ştim în 2014, sfârşitul toamnei, avem prezidenţiale", a spus Hellvig.

Întrebat dacă USL se teme de un referendum organizat în forma actuală, Hellvig a răspuns că ar fi foarte dificilă validarea unui referendum cu 50 la sută plus 1, poate doar organizat în două zile.

"Să fim serioşi, cu 50 la sută plus 1 am avut anul trecut suspendarea preşedintelui, oamenii au venit la vot, au venit într-un număr foarte mare. Este foarte dificil, doar dacă faci două zile în sensul acesta. Este o decizie pe care o vom lua în USL săptămânile viitoare, dar, dacă mă întrebaţi pe mine, referendumul poate fi organizat poate chiar cu prezidenţialele pentru că prezidenţialele aduc foarte multă dezbatere publică, foarte multă comunicare politică serioasă, pentru că este vorba de destinul unei naţiuni pe viitorii patru-cinci ani, cine conduce acea ţară, şi cred că ar putea avea loc şi o discuţie serioasă şi pe reforma constituţională în perioada electorală pentru prezidenţiale. De aceea am spus că din punctul meu de vedere ar putea fi la momentul alegerilor prezidenţiale", a spus Hellvig.

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, participă, duminică, la Alba Iulia, la conferinţa judeţeană a PNL Alba, la care va fi aleasă noua structură de conducere a filialei. La întâlnire participă peste 500 de delegaţi ai partidului din localităţile judeţului. La ora transmiterii acestei ştiri, este în desfăşurare procesul de vot, iar pentru funcţia de preşedinte al PNL Alba s-a înscris un singur candidat, senatorul Teodor Atanasiu, cel care conduce filiala din anul 1993.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici