Herman Van Rompuy: Am încredere că Iohannis va ajuta România să facă faţă viitoarelor provocări

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, l-a felicitat, luni, pe Klaus Iohannis, precizând că acesta va depune toate eforturile pentru a ajuta România să facă faţă viitoarelor provocări politice, economice şi sociale.

1390 afișări
Imaginea articolului Herman Van Rompuy: Am încredere că Iohannis va ajuta România să facă faţă viitoarelor provocări

Herman Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În numele Uniunii Europene, aş dori să îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al României", a precizat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, într-un comunicat.

Vam Rompuy a declarat că are încredere că Iohannis "va depune toate eforturile şi se va implica în întregime, împreună cu Guvernul, pentru a ajuta România să facă faţă viitoarelor provocări politice, economice şi sociale".

"Am convingerea că va contribui la dezvoltarea în continuare a Uniunii Europene", a mai spus Van Rompuy, al cărui mandat se încheie la sfârşitul acestei luni, polonezul Donald Tusk succedându-i în funcţie de la 1 decembrie.

Întrebat dacă preşedintele Comisiei Europene l-a felicitat pe Klaus Iohannis, purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas a precizată că Jean-Claude Juncker îl va felicita imediat ce vor fi anunţate rezultatele oficiale pe cel care "îi va fi partener în Consiliul European".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici