Joseph Daul: Victoria lui Klaus Iohannis - o veste excelentă pentru România şi pentru UE

Liderul PPE, Joseph Daul, l-a felicitat, luni, pe Klaus Iohannis pentru victoria obţinută la alegerile prezidenţiale, precizând că este "o veste excelentă" pentru România şi pentru Uniunea Europeană.

2351 afișări
Imaginea articolului Joseph Daul: Victoria lui Klaus Iohannis - o veste excelentă pentru România şi pentru UE

Joseph Daul: Victoria lui Klaus Iohannis - o veste excelentă pentru România şi pentru UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doresc să-l felicit pe Klaus Iohannis pentru victoria binemeritată la alegerile prezidenţiale care s-au desfăşurat ieri (duminică - n.r.) în România. Aceasta este o veste excelentă pentru România şi pentru întreaga Uniune Europeană. Este o victorie a valorilor de centru-dreapta şi sunt mândru de rolul jucat de PPE", a declarat, luni, preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, potrivit unui comunicat.

Liderul popularilor europeni a afirmat că Iohannis "va menţine România pe calea democraţiei şi o va conduce în interesul poporului român".

Pe de altă parte, Daul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de "condiţiile proaste" de vot din diaspora.

"Sunt mândru că poporul român a participat în număr mare la aceste alegeri importante. Dar sunt extrem de dezamăgit de condiţiile proaste de votare din străinătate. Guvernul condus de premierul socialist Ponta trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru acest lucru", a precizat Daul, adăugând că autorităţile de la Bucureşti au ignorat "apelurile comunităţii internaţionale privind asigurarea unor condiţii propice de vot".

Totodată, Joseph Daul i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru cei 10 ani de mandat "într-o perioadă extrem de dificilă", în care "şi-a transformat ţara într-un actor relevant în UE".

"României îi este mai bine astăzi datorită eforturilor făcute de Traian Băsescu şi pentru asta are aprecierea noastră profundă", a menţionat Daul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici