Herman van Rompuy: România a stabilizat economia, a consolidat finanţele publice, în plină criză

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a salutat, joi, "implementarea foarte viguroasă a programului comun cu UE şi FMI de către România", afirmând că ţara noastră a stabilizat economia, a consolidat finanţele publice şi a conservat o stabilitate a sistemului financiar în plină criză.

28 afișări
Imaginea articolului Herman van Rompuy: România a stabilizat economia, a consolidat finanţele publice, în plină criză

Herman van Rompuy: România a stabilizat economia, a consolidat finanţele publice, în plină criză (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Vreau să salut implementarea foarte viguroasă a programului comun cu UE şi cu FMI de către România. Eforturile făcute de ţara dumneavoastră, domnule preşedinte, au contribuit la stabilizarea situaţiei şi sunt încântat că România a reuşit să treacă pe o tendinţă pozitivă din punct de vedere economic, pentru că FMI aşteaptă o creştere de 1,5% din PIB în 2011 şi apoi una de 4,5% din PIB în 2012", a declarat Herman van Rompuy, după întâlnirea cu Traian Băsescu.

El a mai spus că România a realizat evoluţii importante.

"A stabilizat economia, a consolidat finanţele publice şi a conservat o stabilitate a sistemului financiar, asta în plină criză financiară la nivel global. De asemenea, a consolidat cadrul politicilor macroeconomice, legea responsabilităţii fiscale şi cea a salariilor unitare, a permis şi va continua să permită păstrarea unor finanţe publice pe o cale durabilă şi vor menţine deficitul public în limita celor 3% din PIB până în 2012. Ştim că aceste eforturi nu sunt întotdeauna populare, însă sunt necesare pentru prosperitatea viitoare", a mai afirmat preşedintele Consiliului European.

De asemenea, Herman van Rompuy a apreciat că este foarte important pentru Uniunea Europeană integrarea celei mai mari minorităţi din Europa, cea a romilor, iar acest lucru necesită o abordare integrată, care să includă educaţie, sănătate, locuinţe "şi nu în ultimul rând" locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici