Băsescu: Distribuirea contribuţiei la Mecanismul de Stabilitate dezavantajează România

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, un alt mod de calculare a distribuirii contribuţiei la finanţarea Mecanismului de Stabilitate, susţinând că varianta actuală ar dezavantaja România.

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Distribuirea contribuţiei la Mecanismul de Stabilitate dezavantajează România

Băsescu: Distribuirea contribuţiei la Mecanismul de Stabilitate dezavantajează România (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred că domnul preşedinte Herman van Rompuy a acoperit toată plaja de probleme pe care le-am discutat. Voi spune doar câteva cuvinte legate de susţinerea noastră pentru modificarea Tratatului de la Lisabona în vederea instituirii Mecanismului european de Stabilitate, iar aici în discuţie am insistat asupra unui aspect legat de contribuţia fiecărui stat membru al Uniunii la finanţarea Mecanismului de Stabilitate. Aici avem o singură problemă asupra căreia am atenţionat pe domnul preşedinte - distribuţia contribuţiei, aşa cum ea este acceptată de cea mai mare parte a statelor, ar dezavantaja România. De aceea, am solicitat un mod de calculare a contribuţiei care să nu ne pună în dificultate", a declarat Traian Băsescu, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

El a adăugat că s-a făcut o analiză atentă privind Pactul de creştere a competitivităţii.

"Ne bucură faptul că domnul preşedinte va transmite în zilele următoare o propunere revizuită legată de adăugarea unor elemente la ceea ce task force-ul condus de domnia sa ne-a prezentat la Consiliul din decembrie. Este vorba de acele propuneri legate de politica privind costul unitar al forţei de muncă şi nivelul de competitivitate, legat de politica privind sustenabilitatea finanţelor publice şi aici deficite ale fondurilor de pensie şi aşa mai departe, reforme sociale. Şi, de asemenea, propuneri privind politici de stimulare a concurenţei", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici