Ideea schimbării prim-vicepreşedinţilor PDL, nesusţinută de unii lideri ai partidului

Unii membri ai conducerii PDL nu susţin ideea schimbării prim-vicepreşedinţilor partidului, pe motiv că nu ar fi statutar sau că cei care se ocupă de organizare o fac în mod corespunzător, în timp ce alţii consideră că trebuie să vină alţi lideri care să-şi poată dedica timpul partidului.

18 afișări
Imaginea articolului Ideea schimbării prim-vicepreşedinţilor PDL, nesusţinută de unii lideri ai partidului

Ideea schimbării prim-vicepreşedinţilor PDL, nesusţinută de unii lideri ai partidului (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din partid au precizat că, la discuţia de miercuri seară din BPN pe tema prim-vicepreşedinţilor, liderii din vechea gardă a partidului s-au opus înlocuirii prim-vicepreşedinţilor Adriean Videanu şi Theodor Stolojan. Conform surselor citate, au fost invocate argumente potrivit cărora Vasile Blaga şi Gheroghe Flutur se ocupă foarte bine de organizare şi că actuala formulă este cea potrivită.

Unii chiar au arătat că nu ar fi statutară schimbarea prim-vicepreşedinţilor Videanu şi Stolojan.

Potrivit surselor citate, la reuniune au fost persoane care au propus să se facă alegeri în Consiliul Naţional de Coordonare al partidului.

Pe de altă parte, cei care doresc înlocuirea actualilor prim-vicepreşedinţi cred că acest lucru ar fi necesar pentru ca persoanele din fruntea PDL să poată cu adevărat să-şi exercite atribuţiile de partid, să poată să stea la partid, au arătat aceleaşi surse.

Conform acestor surse, nu au fost "identificate" persoanele care ar putea să-i înlocuiască pe actualii prim-vicepreşedinţi, în cazul în care s-ar ajunge la concluzia necesităţii acestor schimbări.

Discuţiile pe această temă vor continua la următoarele întruniri ale BPN de duminică şi luni.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, miercuri seară, după o şedinţă a BPN, că partidul este, deocamdată, "pe şine, pe drumul cel bun", menţionând însă că este nevoie de o mai bună asumare a responsabilităţii de către membrii Biroului Permanent, "fie în comisiile de specialitate, fie în alte comisii".

Secretarul general al PDL, ministrul Vasile Blaga, a declarat joi, la Parlament, că, în privinţa reorganizării formulei de conducere a partidului, cel mai imporant lucru este ca democrat-liberalii să aibă un BPN "mai lucrativ şi mai eficient".

Întrebat ce formulă i se pare mai potrivită pentru reorganizarea conducerii PDL şi funcţiile de prim-vicepreşedinte, Blaga a menţionat că cel mai important lucru ar fi crearea unui BPN "mai lucrativ şi mai eficient".

Secretarul executiv al PDL Elena Udrea a declarat, joi, că din echipa de patru prim-vicepreşedinţi ai partidului ar putea să facă parte cei care au activitate în Bucureşti, cum ar fi Teodor Baconschi sau Sever Voinescu.

"Am observat că, de asemenea, ar trebui să aibă foarte mult timp pentru a se dedica partidului, pentru că un partid se conduce stând acolo, la sediul lui şi între membrii partidului", a spus Elena Udrea.

"Constatam mai degrabă că ar putea să facă parte din această echipă de patru prim-vicepreşedinţi cei care au activitate în Bucureşti, cum ar fi domnul Baconschi sau Sever Voinescu, fiind dificil pentru cei care sunt la Bruxelles să poată să coordoneze partidul acasă", a adăugat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici