Igaş: Ponta se joacă de-a Che Guevara spunând că i se pare ilegală declararea CNP la recensământ

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat miercuri că Victor Ponta îndeamnă la nerespectarea legilor şi regulamentelor Parlamentului şi se joacă în continuare de-a Che Guevara spunând că i se pare ilegală declararea datelor personale la recensământ şi că el nu ar fi dat CNP-ul.

220 afișări
Imaginea articolului Igaş: Ponta se joacă de-a Che Guevara spunând că i se pare ilegală declararea CNP la recensământ

Igaş: Ponta se joacă de-a Che Guevara spunând că i se pare ilegală declararea CNP la recensământ (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că nu a fost recenzat şi că nu ştie dacă a fost căutat în Gorj, pentru că stă foarte puţin acasă. El a precizat însă că oricum nu i-ar fi dat recenzorului Codul Numeric Personal şi că există suspiciuni legate de motivaţia solicitării acestuia.

Ponta a mai spus că modul în care s-a desfăşurat recensământul a fost o catastrofă organizatorică şi logistică. El a precizat că nu şeful INS este responsabil de recensământ, pentru că legea spune că şeful comisiei speciale pentru recensământ este ministrul de Interne.

În replică, ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat că Victor Ponta îndeamnă de această dată la nerespectarea legilor României şi a regulamentelor Parlamentului.

"Constat cu uimire că Victor Ponta, acest personaj imatur care visează să ajungă prim-ministru, îndeamnă de această dată la nerespectarea legilor României şi a regulamentelor Parlamentului. Deşi obligativitatea declarării datelor personale la recensământ este reglementată de legislaţia în vigoare, Ponta se joacă în continuare de-a Che Guevara, spunând că i se pare «ilegal» acest lucru şi că el nu i-ar fi dat recenzorului Codul Numeric Personal. În plus, nici prevederile parlamentare nu conteazã pentru acest politician mărunt care califică regula majorităţii din Senat drept o «şmecherie»", a spus Traian Igaş.

Ministrul Internelor a susţinut că aceste afirmaţii ale lui Ponta i se par cu atât mai iresponsabile cu cât acesta este deputat şi a fost o perioadă şi ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

"În această calitate, el transmite românilor să nu respecte legile ţării. Îşi imaginează oare cineva că acest om poate să conducă vreodată Guvernul României?", a mai spus Igaş.

Victor Ponta a declarat, în interviul acordat MEDIAFAX, că din punctul lui de vedere este ilegal să fie cerut Codul Numeric Personal.

"Este ilegal, din punctul meu de vedere. Am şi introdus o acţiune în instanţă în acest sens în numele PSD. Nu şeful INS este responsabil de recensământ. Şeful comisiei speciale pentru recensământ este ministrul de Interne, aşa spune legea. Modul în care s-a desfăşurat recensământul a fost o catastrofă organizatorică şi logistică, într-un 2011 în care toată lumea foloseşte internetul. Cred că a fost mai prost decât pe vremea lui Cuza sau a lui Carol, ca mod de explicare către populaţie, ca incapacitate de a demonstra suspiciunile noastre. Noi nu am făcut acuzaţii directe, dar am avut suspiciuni: de ce vă trebuie Codul Numeric Personal, pe care îl aveţi?", a spus Ponta.

Preşedintele PSD este de părere că pentru referendum a fost o irosire extraordinară de bani, iar rezultatele nu ne vor folosi la nimic şi nu vom şti mai bine câţi suntem cu adevărat, unde suntem şi ce probleme are România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici